Chiar și inainte de a căuta un diamant suntem inhibați de preț, neștiind că anumite trucuri confirmate chiar de evaluarea trăsăturilor ne pot aduce piatra dorită mai ușor decât am crede. Ne întoarcem exact către cadrul 4C (carat-cut-color-clarity) și în funcție de atributele fundamentale ce descriu un diamant, putem să alegem inspirat pentru a ne evidenția eleganța cu frumusețea diamantelor:

– Desigur, am dori ca diamantul nostru să aibă cât mai puține imperfecțiuni, dar când alegem o piatră pentru sufletul nostru și nu ca activ investițional, goana după incluziuni s-ar putea să nu aibă importanța la care ne gândim. Claritatea este verificată sub magnificație 10x, imperfecțiunile nefiind perceptibile cu ochiul liber și astfel, în niciun caz admirat într-un restaurant sau un club.

– Încadrată în scara D-Z, prima oferind transparența perfectă iar ultima un ton ușor gălbui, culoarea unui diamant se va observa cu piatra pusă pe o foiță albă specială, culcata pe bază cu pavilionul în sus. Nu îl purtăm astfel, nu?

– Chiar și montura poate oferi iluzia unei pietre din ce în ce mai spectaculoase, cu cât ea acoperă mai mult din pavilionul diamantului, cu atât nu ne putem face o idee asupra dimensiunilor sale reale. Un stil care dezvăluie pe deplin frumusețea pietrei ar fi cel ce o expune total putând astfel să fie pierdută sau zgâriată cu ușurință.

– Cum dimensiunile lor dau primul semnalment al rarității, diamantele nu permit o relație direct proporțională a prețului în funcție de greutate, așadar o piatră de două carate nu va avea un cost dublu față de una de un carat cu aceeași claritate. Drept urmare, alegerea unei pietre de 0,9ct în favoarea uneia de 1ct aduce după sine o economie frumoasă.

– Astfel ne întâlnim și cu greutatea per piatră și cea total weight TW, întotdeauna cea de-a doua fiind considerabil mai puțin costisitoare decât un diamant echivalent.

Un buchet de diamante mărunte, melee sau nu poate fi mai prietenos decât am bănui.



URL scurt pentru acest articol: https://wp.me/p7nil4-s4