Copiii știu să ierte!1 reader now

După cum deja v-am pus în temă, câștigătoarea concursului inițiat de mine împreună cu ebloguri, ce a avut ca temă de discuție blogul meu bineînțeles, a fost Cristina Lincu.Ne-am întâlnit, ne-am cunoscut, am băut un pahar de vin împreună (mai mult eu, recunosc și am hotărât să și revoluționăm blogosfera cu un interviu în oglindă!😀1..2..3.. șiii..

Cristian ionita -Ebloguri - Adina Banea - PitchMeNow - Cristina Lincu

Cum definești „blogosfera”?

Blogosfera este o replică mai reușită a lumii reale pentru că aici măștile cad, scrisul fiind cel mai frumos act de sinceritate. Citindu-i pe diferiți bloggeri, am ajuns să îi simt și să-i cunosc fără să îi fi întâlnit în carne și oase nici măcar o singură data, blogosfera oferind oricui dorește șansa de a se mărturisi pe sine prin scris. De aceea, sunt fascinată de forța cuvintelor, așa cum nu obosesc s-o spun, căci ele ne transformă în demiurgi ai propriului univers, binecuvântându-ne cu puterea lor creatoare.

De ce, cum și de unde până unde, ideea de blog personal?

Din pură întâmplare. Deși am început un blog în urmă cu mai bine de 7 ani, am renunțat repede la el. Încă nu înțelegeam pe deplin (nu că aș face-o acum) care sunt utilitatea și semnificațiile unui blog personal. La sfârșitul lui 2013, în timp ce lucram la alt proiect, am avut nevoie de o “ciornă” și așa am creat blogul meu principal armonie acvatica . Ulterior, nu am mai vrut să mă despart de el și astfel am adunat între filele sale virtuale postări diverse, dând naștere unui loc ecletic, dar care mă reprezintă în totalitate.

Faptul că scrii pe blog te-a schimbat în vreun fel? Ce influență a avut asupra ta participarea la blogosferă?

M-a schimbat în sensul că mi-am revizuit pasiunile și am înțeles că scrisul a devenit, între timp, cea mai mare dintre ele. Blogul m-a ajutat să cunosc mulți oameni extraordinari și m-a învățat lucruri noi despre on-line. Mi-a dat vizibilitate, m-a ajutat să mă orientez către personal branding și, într-o oarecare măsură, m-a disciplinat.

Generalizăm articolele din blogul nostru personal sau îl limităm și îl individualizăm în funcție doar de probleme, trăiri și nedumeriri personalizate?

Cred că depinde de stilul în care ne propunem să abordăm fiecare subiect în parte. Există articolele strict personale, poveștile, care se rezumă la experiențe individuale, dar și articolele în care se dezbat anumite aspecte, probleme, unde granița între obiectivitate și subiectivitate, generalizare și particularizare este destul de fină, fiind, de multe ori, încălcată. Personal nu mi-am propus să scriu dintr-un anumit punct de vedere pe blog. Prefer să tratez fiecare temă așa cum mi se dezvăluie mai bine în momentul respectiv. Cu alte cuvinte, las loc și inspirației să mă ghideze.

Citește și...  Statutul public nu-i important, doar cel al sufletului.

De ce îți plac copiii?

Mi-au plăcut dintotdeauna. Pentru că sunt sinceri, au un simț de observație fantastic și știu să se bucure, să se joace și să ierte. Lucruri pe care noi, odată adulți, le dăm uitării. Încerc să învăț câte ceva de ei, în timp ce, desigur, sper ca și ei să învețe de la mine. Mi-am dorit trei copii și mulțumesc Cerului că îi am. Despre ei scriu pe un blog dedicat (ghidușii.ro). Aș vrea să transmit tuturor că a avea copii poate fi și amuzant. Chiar dacă nu atunci când aceștia îți dau de furcă, măcar după, când povestești întâmplarea. Este important să o faci cu o notă de umor și autoironie, asta te ajută să continui cu zâmbetul pe buze.

Femeie de carieră sau ne este suficient femeie mamă cu normă întreagă, pentru o stimă personală ridicată?

Este o alegere personală, însă, indiferent de ce alegem, probabil că mereu ne va lipsi și reversul medaliei. Admir mamele care reușesc să-și dezvolte și cariera, păstrând un echilibru între acesta și timpul dedicat familiei, chiar dacă nu este ușor deloc. Și dacă nu carieră, cred că este important să te poți dedica măcar unei activități care să te reprezinte, în afara căminului.

Fericirea este un lucru mărunt?

Nu “este”, ci “rezidă” în lucrurile mărunte, dar importante.

Gânduri în preambul de somn cotidian.

…de liniște, armonie și bucurie în sufletul și viața fiecăruia.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Publicat de

Adina Banea

Pesti cu Gemeni Sangvinicul mă îmbracă într-un superficial selfiest, colericul îmi reproşează ambiţia ascunsă de un timp pe după colţ, melancolicul mă gândeşte şi mă protejează impunându-mi reguli ale societăţii pe care ador să le încalc în particular, iar flegmaticul m-ajută să-mi ţin doar oameni mişto prin jur. Sunt Adina Banea si-mi place numele meu.