Are bărbatul minte când te minte?

Evident că n-are. Cel puțin, nu una care să îl ajute să scoată bazaconia la capăt și să scape basma curată. Spre deosebire de femei, care sunt mai șirete din fire și mai puțin citibile, bărbații nu acordă importanță modului în care este născocită minciuna. Și la ce inepție este, o mai și uită – căci se cunoaște că minciuna-i scurtă-n picioare și, probabil, nici nu se întipărește bine în memorie. Dacă-l întrebi a doua oară același lucru, de cele mai multe ori, cu greu va reuși să lege o propoziție de la cap la coadă fără să se bâlbâie.

Și n-are nici demnitate, nemernicul! A pierdut-o când a ales cu celălalt cap (da,da, ăla din pantaloni) și-a uitat să spună că-l la o altă femeie. Nu că ar fi un lucru rău, însă atunci când există o femeie care îl așteaptă acasă, iar el este prin lenjeria alteia, nu prea se cade. Dacă ești bărbat, asumă-ți faptul că te mănâncă (la capul cu care ai ales), spune-i că nu-ți mai place cum te scarpină și, abia atunci, poți spune atunci că ai avut-o la suflet și că ți-a păsat câtuși de puțin.

Demnitatea asta ai pierdut-o însă la prima minciună. Gândește-te cât de simplu ar fi fost să spui adevărul, să spui ce ți-a lipsit și să pleci la scărpinatul ouălelor cu altă mână decât a femeii de-acasă. Odată ce realizezi că s-a terminat, pleci împăcat, fără mustrări de conștiință și fără să fi acuzat că ai fost un mic purcel. Amintește-și că minciuna nu te face mai bărbat și nici nu te scapă de responsabilități, ci doar le mai amână puțin.

Și n-are nici suflet! Pe acesta l-a pierdut când a născocit a doua minciună, aia despre cât de bine s-a simțit cu băieții la bere, că nu-i mai văzuse demult. Odată scărpinat de alta, nu-mi pot imagina, femeie fiind, cum te duci tu frumos acasă la „fraiera” care te așteaptă în fața laptopului, îi mărturisești că ți-a fost dor ca să pară că nu s-a întâmplat nimic și, ca bonus, îi mai spui și c-o iubești.

Mitomania e boală grea, iar când vei dori să scapi de ea, o să te rogi să te mai creadă cineva. Chiar de zici tu că-i albă și albă este, tot nu te va mai crede cineva.

Minciuna nu aduce nimic bun. În loc să eviți să rănești pe cineva, nu faci decât să te îngropi în minciuni, să lovești mai mult și să ajungi în situația în care nu mai ai habar încotro să o apuci.URL scurt pentru acest articol: https://wp.me/p7nil4-11G