Ne bucurăm de ele destul d des, dar dincolo de arome ascund povești ce inspiră prin spontaneitate, fantezie și tenacitate.

Chips-uri – Săturat să i se tot trimită cartofii prăjiți înapoi de către un client mereu nemulțumit de consistența lor, chef-ul George Crum de la Moon’s Lake House lângă Saratoga Springs, New York va tăia felii atât de subțiri încât capriciosul oaspete va lăuda peste tot specialitatea care desi a fost creată în 1853 va intra în producție de masa de abia în anii 20.

Chocolate chips cookies – Amestecând aluatul pentru fursecuri, Ruth Wakefield, proprietara Toll House Inn va încerca să improvizeze cu ciocolată fărâmițată, tocmai pentru a o înlocui pe cea de menaj. Desi nu a suplinit calitățile ciocolatei de menaj, alternativa s-a dovedit a fi una fericită, lansând o rețetă reprodusă apoi la scară industrială.

Ursuleții Haribo – După mai bine de 20 de ani de experiență într-o fabrică de dulciuri, Hans Riegel alege un nou drum fiind inspirat tocmai de una dintre amintirile dragi ale copilăriei sale, urșii dansatori ce animau târgurile germane din secolul al XIX-lea.

Coca Cola – Grav rănit în timpul Războiului Civil și împins astfel la un tratament pe bază de morfină, îngrijoarea asupra efectelor secundare a drogului l-a determinat pe Colonelul John Pemberton să caute un substitut mult mai sigur, experimentele în vederea unui nou medicament oferind una dintre cele mai populare băuturi ale secolului.

Toblerone – Deși s-ar crede că forma ciocolatei ar evoca vârfurile alpine, Theodor Tobler s-a lăsat inspirat de piramidele din ultimul spectacol al acrobaților cabaretului Folies Bergeres.

Corn Flakes – Căutând pacienții lor un meniu conform cu normele Adventiste de Ziua a Șaptea, Dr. John Harvey Kellogg și fratele său, Will Keith Kellogg au uitat niște făină de porumb fiartă, pe care încercând s-o tansforme în fâșii lungi de aluat, o vor presa fărămițând-o. Fondând în 1906 compania Kellogg’s, Will a avut surpriza ca fratele lui să nu i se alăture, dezaprobând adaosul de zahăr ce afecta beneficiile nutritive ale fulgilor.

Dr. Pepper – Adunând 23 de arome, creația farmacistului Charles Alderton va fi cunoscută drept Waco, denumire inspirate de numele localității texane în care a fost introdusă.

Fanta – Cum embargoul impus Germaniei Naziste nu mai permitea importul siropului Coca Cola, Max Keith, președintele filialei locale a companiei s-a văzut nevoit să motiveze cumva echipa să creeze o nouă băutură din ingredientele disponibile, zer și tescovină.

Orbit – În fața raționalizării ingredientelor în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, compania Wrigley crea guma Orbit, pe care o va abandona imediat în perioada postbelică.

Kinder – În fața preocupărilor mamelor asupra unui desert sănătos, Michele Ferrero a propus o rețetă de ciocolată cu un conținut mai înalt de lapte.



URL scurt pentru acest articol: https://wp.me/p7nil4-TV