Mai degrabă întâlnim confirmări ale superstițiilor, decât încercări de a ne fi scoase din subconștient și totuși prin provocări la o mică nebunie, umor, ironii, dor de ducă sau pur și simplu, viziune, s-au găsit cazuri care să creadă în forța pozitivă a lui 13 îndrăznească a lupta cu fricile noastre iraționale, unii reușind să creeze legături dintre cele mai solide:

Un pastor din New York a decis să anunțe că pe tot parcursul anului 1913 va oficia gratuit ceremonia de cununie pentru cuplurile ce aleg zilele de vineri, 13 pentru a-și uni destinele.

Avansând în timp, o ofertă similară găsim la Viva Las Vegas Wedding Chapel, unde în aceeași zi de vineri, 13 ne putem bucura de ceremonii cu tematică zombie, vampiri sau „Rocky Horror”.

Invitat la o masă ca al 13 oaspete, Mark Twain va confirma superstițiile unui prieten care îl avertizase asupra nefastei coincidențe: „Intr-adevăr, mi-a adus ghinion, aveau mâncare doar pentru 12 persoane”.

Încă din 1981 motocicliștii statului Ontario, Canada și-au dezvoltat o tradiție urmată de mii de persoane de a participa la curse în fiecare vineri, 13.

Numărul 13 reprezintă elementul central al întemeierii Universității Colgate și de altfel, simbolul care conferă instituției steaua sa norocoasă. Ctitoria academiei a avut la bază 13 dolari, 13 rugăciuni și 13 articole iar de la această fundație începe o nouă inserare a numărului devenit blazon. Campusul poate fi reperat pe 13 Oak Drive, adresă cu codul poștal 13346 care nu numai că începe cu 13, dar și însumează toate cifrele în el. Iar dacă stăm să ne gândim la viața studențească, ei bine, între organizațiile din campus se distinge Konosioni ce adună ca membri 13 bărbați și 13 femei. Mai mult decât atât, în fiecare vineri, 13, de altfel Ziua Colgate, comunitatea absolvenților poartă vestimentația oficială a universității.URL scurt pentru acest articol: https://wp.me/p7nil4-Zs