Ghidul începătorului pentru spargerea regulilor în modă1 reader now

 

Ne inspiră rețele de socializare precum Instagram sau tumblr și am vrea să avem curajul de a sparge din regulile modei dar ne temem de eșec? Cu mici ponturi, există o rezolvare și nu trebuie să ne concentrăm decât asupra inspirației.

În primul rând, orice ar fi, nu uitaţi că proporţiile sunt baza reuşitei oricărei ţinute, dacă atât volumetria, cât şi distribuţia culorilor oferă un rezultat armonios, putem experimenta oricât ne-am dori.
Dacă vrem un colaj de imprimeuri, ne ghidăm după densitatea și dimensiunea modelelor sau când chiar dorim să introducem motivul leopard, îl vom aborda ca ton neutru, construind un nou mozaic în jurul lui.

A învăța alăturarea dintre argintiu și auriu e mai ușor decât am crede, necesită asumarea și construcțiile de bijuterii de lățimi diferite.

Ne tentează alăturarea denimului? Cât timp mergem pe tonuri diferite, totul este permis!

Am vrea să purtăm paiete ziua? Desigur, cât timp le îmblânzim în asortări cu piese în modele relaxate și nuanțe terne.
Combinații precum sandale cu șosete, fuste cu pantaloni, pantaloni trening cu tocuri sau hanorace cu fuste sunt permise, încurajate și cer noi și noi exerciții creative.

Citește și...  Prea timide în stil

O regulă de bază în stilizare ne vorbeşte despre importanţa de a menţine accesorizarea sub control, excesele îngreunând vizual apariţia.Echilibrul cu piese relaxate, în acest caz vestimentaţia venind ca o planşă le poate dezvălui într-un spectacol eclectic, dar să nu uităm că pentru a pune în valoare construcţii e bijuterii, spre exemplu, trebuie să ne menţinem atenţia pe proprorţii .

Într-un principiu vom balansa inclusiv piesele a căror senzualitate poate fi temperată spre o ţinută de zi.

Nu în ultimu rând, fiindcă tendinţele ne provoacă să îndrăznim, să ne obişnuim deja cu ideea de a vedea în cele mai curajoase şi creative combinaţii atât pijamaua, cât şi cămaşa de noapte. Bineînţeles, dacă vedem că modelul ne permite, putem miza pe autenticitate, însă aceste piese de obicei stau ca inspiraţie pentru creaţii adaptate străzii şi nu prea sunt introduse întocmai.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Publicat de

Diana Serpoianu

Trăiesc din reverie, mi-e refugiu, hrană, antidot și catharsis. Văd fericirea într-o continuă căutare de basme, închinându-mă vibrației lor chiar și ca martor distant. Văd împlinirea doar fiind un timid învățăcel până-n ultima clipă.