O vineri de 13 fericită pentru toată lumea! Oricum, de ce e numărul 13 cu ghinion?

Uite 13 motive:

 1. Au fost 13 persoane la Cina cea de Taină. Se spune că Iuda Iscarioteanul – cel care l-a trădat pe Iisus – a fost al 13-lea om care a stat la masă.
 2. În mod similar, există o legendă nordică în care 12 zei stăteau la un banchet când al 13-lea zeu, neinvitat, Loki, apare. Loki a omorât unul dintre zei, ceea ce a dus la omorârea unei mulțimi de zei în Ragnarok, o mulțime de alte dezastre naturale și la eradicarea tuturor vietăților de pe Pământ cu excepția a doi supraviețuitori. Povestea este mult mai complicată de atât, dar înțelegi idea.
 3. Hai să ne întoarcem puțin la creștini. Mulți creștini cred că Iisus a fost crucificat vinerea. Cercetătorii cred că nu a fost vineri 13 Iore, ci mai probabil vineri, 13 aprilie, anul 33 după Hristos. Asta nu înseamnă că Dumnezeu este scos din ecuație. Mulți creștini cred că Abel și Cain s-au răfuit în aceeași dată.
 4. În mod tradițional, cândva erau 13 trepte care duceau la spânzurătoare. Mai există o legendă care spune că nodul de spânzurătoare conținea 13 noduri, dar de fapt conține doar 8.
 5. Apollo 13 este singura misiune legată de lună eșuată(se intenționa să ducă oamenii pe lună) de până acum. Un tanc cu oxigen a explodat și supraviețuirea astronauților a fost pe muchie de cuțit pentru câteva zile, dar au ajuns cu bine acasă, într-un final(dar deja știai asta).
 6. O persecuție și executare a cavalerilor templieri a avut loc pe 13 octombrie 1307.
 7. Conform domnului Krabs de pe SpongeBob SquarePants, există 13 cuvinte murdare. Se crede despre Squidward că ar fi fan George Carlin pentru că a răspuns că el a crezut că sunt numai șapte. „Nu și dacă ești un marinar,” ?? a răspuns domnul Krabs.
 8. Deși acum o adunare considerată a fi un grup de vrăjitoare (sau vampiri, dacă îți plac cărțile pentru tineri despre ființe supranaturale sclipitoare), odată se credea că o adunare este formată din exact 13 membri.
 9. O veche superstiție spune că dacă ai 13 litere în numele tău ești obligat să ai noroc diavolesc. Poate părea prostesc, da, dar devine puțin mai convingătoare atunci când realizezi că Charles Manson, Jack Spintecătorul, Jeffrey Dahmer, Theodore Bundy și Albert De Salvo, toate aceste nume conțin 13 litere (Știu, știu, numele lor din mijloc?).
 10. Copiii devin oficial adolescenți la vârsta de 13 ani și știm cu toții că este o fază a vieții înfricoșătoare.
 11. În numerologie, numărul 12 este considerat drept reprezentarea perfecțiunii și a completării/completului. Întărește motivul acela că îmbunătățirea pentru a atinge perfecțiunea prin adăugarea unei cifre este într-adevăr o idee foarte proastă – lăcomia ta va fi recompensată cu ghinion.
 12. La sfârșitul anilor 1800, a existat un grup numit Clubul celor Treisprezece. Scopul lor a fost să demonteze legenda că locurile pentru 13 persoane la o masă ar avea ca rezultat moartea unuia dintre ei în anul următor. S-au întâlnit pe data de 13 a lunii și au luat cina 13 persoane la o masă și pentru a face lucrurile mai îndrăznețe, au vărsat intenționat sare pe masă fără să-l arunce peste umerii lor. Oroare! Ei au amendat de asemenea, membrii care s-au prezentat cu întârziere – 13 de cenți, desigur. Membrii clubului au inclus cinci președinți americani: Benjamin Harrison, Grover Cleveland, William McKinley, Theodore Roosevelt și Chester A. Arthur. Nu sunt sigur dacă este demn de remarcat faptul că doi dintre acești președinți au fost împușcați – unul în mod fatal, dar voi menționa oricum. Dacă vrei să ții evidența, Chester A. Arthur a devenit președinte doar pentru că era vice-președinte când Garfield a fost asasinat.
 13. Vineri 13 octombrie 1972 a fost o zi neagră în istoria aviației. Aceasta este ziua în care Air Force Flight 571 din Uruguay s-a prăbușit în Anzi provocând moartea a 29 de persoane. Pe exact aceeași dată 174 de oameni au fost uciși atunci când un Aeroflot sovietic s-a prăbușit într-un lac, la aproximativ un kilometru de pistă.

 

Pentru a contracara toată această ură nejustificată pentru săracul număr 13 îți voi da un singur motiv să-l iubești: 12 produse de panificație. Mmm, o gogoașă în plus.URL scurt pentru acest articol: https://wp.me/p7nil4-1ah