Oricât ar părea de previzibile și de agasante, întrebările clișeu de care ne tot lovim la interviurile de angajare sunt construite pentru a repera profilul ideal între zecile de candidați. Iată cum le putem veni de hac:

  1. Povestiți-ne despre dvs.

Evidențiați prin ton și entuziasm, menținându-vă însă modestia, ce ar putea să vă distingă de restul candidaților, concetrându-vă strict pe experiența profesională, cele mai semnificative reușite și bineînțeles, obiective.

  1. De ce doriți să lucrați pentru noi?

Cum scopul întrebării este de a verifica dacă s-a realizat o documentare prealabilă referitoare la viziunea companiei, trebuie să subliniați cunoștințele despre aceasta prin activitate, oportunități, cele mai recente noutăți.

  1. Care ar fi punctele dvs forte?

Interesați-vă sau încercați să intuiți ce calități caută respectiva companie și adaptați un profil în funcție de descrierea postului

  1. Care ar fi punctele dvs slabe?

Evitați să oferiți un răsspuns în care o caitate este interpretată ca defect, mărturisind cu sinceritate o chestiune ce vă deranjează la propria persoană și insistând asupra eforturilor pe care le întreprindeți pentru a vă îndrepta. Esențial este totuși să nu menționați un element fundamental în descrierea postului.

  1. Unde vă vedeți peste cinci sau 10 ani?

Evidențențiați ambiția spre evoluție, curiozitatea față de domeniu și dorința unei lungi cariere în cadrul companiei.

  1. Cum gestionați un conflict?

Povestiți un caz, modul în care l-ați gestionat și care au fost rezultatele obținute.

  1. De ce v-am angaja?

Sub nicio formă nu vă lăsați descurajat când vi se spune că au mai mulți candidați buni, rămânând foarte modest evidențiați compatibilitatea cu descrierea jobului, astfel încât să induceți ideea ca doar dvs sunteți prin abilități și reușite perfect pentru respectiva poziție.

  1. Cum v-ar descrie colegii?

Evitați orice indiciu care ar putea trăda autosuficiența.

  1. De ce ați plecat de la ultimul job?

Dacă ați fost concediat, nu mințiți, însă preferabil ar fi să fi plecat voluntar, încercând să explicați de ce fără a vorbi defăimător și fără a vă plânge de rutină.

  1. Aveți vreo întrebare?

Testând atenția candidaților, cel mai neinspirat răspuns pentru această întrebare este nu, interesați-vă asupra ce puteți face pentru companie și reamintiți subtil vreun amănunt din documentarea dvs. Nu vă axați asupra a ceea ce puteți obține dvs de la companie.



URL scurt pentru acest articol: https://wp.me/p7nil4-Zu