image

Fericirea înseamnă să renunți la cum credeai că va fi viața ta și să te bucuri de cum e acum. ( Mandy Hale )

În copilărie îți imaginezi cu mare entuziasm, viața pe care ai vrea să o ai ca adult.

Viața pe care ți-e sortit să o ai.

Avem așteptări. Multe. Numai realitatea nu ni le împlinește.

Unele lucruri sunt bune, altele nu sunt prea bune.

Cum te împaci când inimaginabilul, nedoritul se întâmplă?

Cum reacționezi când te trezești și realizezi că viața ta nu este deloc cum ți-ai imaginat să fie?

Înțelege că e ok să te întristezi pentru că nu ai viața pe care ți-ai dorit-o.

Boală cronică. Handicap. Durere cronică.

Toți avem lucruri în viața noastră care nu sunt perfecte.

Uite câteva din ale mele…

Nu mi-am imaginat niciodată că ma voi trezi trăind lucruri pe care eu însămi să mi le descriu ca fiind iad.

Viața mea nu trebuia să fie așa.

Mi-am imaginat multe lucruri și mi-am dorit să mi se întâmple și chiar s-au întâmplat.

Poate fi dificil să renunți la viața pe care credem că era normal să o avem.

Există mereu un sentiment de nedreptate, un sentiment de de ce eu?De ce mi se întâmplă mie? De ce nu pot avea ce îmi doresc? De ce nu pot fi ce imi doresc?

Indiferent că este vorba de stiluri de viață și lucruri materiale pe care nu le poți avea sau de simple speranțe de viitor, să știi că este ok să jelești ceea ce a fost și ceea ce ai sperat că va fi.

Și apoi îți revii.

Vine și timpul resemnării.

Când lucrurile nu merg bine, când ne chinuim cu greutățile vieții este foarte ușor să cădem în mrejele disperării și să ne gândim că mâine va fi la fel de dureros, la fel de obositor, vom avea la fel de multe limitări ca azi.

Te simți frustrat, furios și dezamăgit de toate nedreptățile. Aceste emoții sunt naturale când întâlnim adversități, dar nu este bine să trăiești cu ele pe termen lung.

Trebuie să te resemnezi. Doar atunci poți merge mai departe și poți găsi fericirea.

Trăiesc cu o boală cronică. Înseamnă mai multă durere, oboseală și limitări în viața mea decât am crezut vreodată. Doare să nu poți face toate acele lucruri pe care erai capabil să le faci sau să vrei să fi capabil să le faci și să nu poți. Totuși am o viață fericită și împlinită.

Caut mereu moduri de a-mi îmbunătăți viața deși sufăr de o boală cronică, de a-mi lărgi orizonturile și de a găsi un scop, de a găsi fericirea.

Totul se rezumă la alegerile pe care le fac: tratamentele, dieta și stilul de viață cu această boală și de a încerca să trăiesc dincolo de restricțiile medicale care mă limitează, mă restrâng pe mine ca om în prezent și în viitor.

Exprimându-mă prin scris, hrănindu-mi corpul cu mâncare hrănitoare, făcând mișcare, stând afară la soare, toate acestea contribuie la fericirea mea.

Mă ajută să accept realitatea curentă și să mă opresc din lamentare, din disperarea agonizantă pentru tot ceea ce nu e. Să merg mai departe în cel mai bun mod posibil.

La ce anume ții, lucru care te ține în loc? Ce bucurie pierzi în timp ce te lamentezi despre lucrurile care nu s-au întâmplat? Ce ai face pentru a te bucura de ziua de azi dacă ai accepta realitatea exact așa cum e și te-ai decide să iei tot ce e mai bun din ea?

Bucură-te de frumusețea momentului de acum.

Să înveți să te bucuri de moment este poate, cel mai greu lucru de stăpânit.

Încă mai am momente când îmi doresc ca viața mea să fi fost diferită, lipsa durerii ar face totul perfect, când mă chinui să las în urmă ce ar fi putut fi și cum viața ar fi trebuit să fie.

Dar dacă mi-aș fi petrecut totul concentrându-mă pe tot ce merge prost în viața mea, nu aș fi văzut ceea ce merge bine în prezent. Iubirea și sprijinul familiei și prietenilor. Dezvoltarea personală pe care doar experiențele trecute puteau să mi-o aducă. Boala cronică, care m-a îngenuncheat, dar m-a și adus la un nivel de conștientizare și de îmbunătățire, supraviețuire, iubire și îmbărbătare.

M-a învățat să mă bucur de viață sub toate aspectele, de lucrurile mici la fel de mult ca de cele importante.

Pașii pozitivi din fiecare zi pentru a crea o experiență sănătoasă, mai fericită reprezintă cheia.

Concentrează-te pe ceea ce este bun în viața ta deoarece apare în orice moment dacă ești destul de atent în jurul tău.

Tot nu reușești să vezi ceea ce e bine? Întreabă-te: cine ți-a fost alături în călătoria de experiențe? Ce am învățat despre viață sau despre mine în experiența asta? Ce oportunități au apărut în această provocare pentru reînnoire sau transformare?

De asemenea, fii activ în crearea de bucurii în viața ta. Începe un nou hobby, fă ceea ce contează pentru tine, învață ceva nou sau mergi săptămânal la cafea cu cea mai bună prietenă pentru a nu îți mai face gânduri negative, distructive despre ceea ce nu poți schimba.

Bucură-te de viața ta exact cum e ea acum, cu bune și cu rele.

Avem doar o viață. Doar o șansă să o facem să merite. Am încercat și asta e. ( J.A. Redmerski )

Acum e șansa ta! Ce ai făcut pentru a găsi fericirea? Pentru ce te-ai luptat din răsputeri să păstrezi?URL scurt pentru acest articol: https://wp.me/p7nil4-1eA