De ce este atingerea atât de importantă?

Multe cupluri ajung să aibă probleme după câțiva ani de relație pe măsură ce se instalează rutina, sunt mai ocupați și mai activi la locul de muncă. Când să găsească timp și pentru partener, relație, cuplu și sine în această viață agitată?

Numeroase cupluri se plâng de lipsa sexului, a timpului petrecut împreună, absența spontaneității, ceea ce înseamnă că le e dor de noi. Le e dor de atingere.

Deci, cum să ne asigurăm că rămânem prezenți în relația noastră pe măsură ce viața ne cere din ce în ce mai mult, copiii cer mai mult timp, munca devine epuizantă și nu mai există timp pentru acasă și pentru familie ajungând să îi neglijăm? Cuplurile rămân împreună doar ca prin minune.

Există câteva modalități prin care te poți asigura că tu și partenerul tău aveți intimitate, rămâneți apropiați și conectați. Primul lucru care apare în viața noastră împreună este atingerea. Atingerea este vitală: nu înseamnă că ar trebui să ducă mereu la sex, dar este făcută doar cu scopul de a ne simți bine, conectați și să amintească partenerului că ești acolo pentru el și cu el.

Atingerea ne poate face să ne simțim mai bine, ne poate lua gândul de la problemele de peste zi, poate elibera enforfina în creierul nostru și crea senzația de bine de care avem nevoie. Cum putem să ne atingem pentru a ne asigura că ne bucurăm de ce e mai bun fără să ducă la sexul pentru care nu avem nici timp, nici nu îl vrem în fiecare noapte?

Atingerea este importantă în aproape orice aspect și dacă știm că poate duce la sex, nu ar trebui să o facă întotdeauna pentru că partenerul nu își dorește mereu sex. Când se întâmplă acest lucru, el se supără, se simte frustrat și respins și amândoi se retrag în sine. E clar că atingerea, intimitatea și apropierea fac rău cuplului.

Modalitatea prin care se asigură faptul că amândoi rămân în centrul atenției într-o relație, cere o gândire inițială cu care să se înceapă înainte ca subconștientul să preia frâiele și să devină obișnuință și plăcere.

În timp ce stați pe canapea împreună, vă plimbați sau chiar când luați cina, țineți-vă de mână. Când atingem mâna partenerului îi oferim un gest de intimitate, vrem să îl simțim, să ne conectăm fizic cu el, să fim cu el.

Când a fost ultima data când ai trecut pe lângă el în bucătărie sau pe hol, te-ai aplecat și l-ai sărutat pe obraz sau pe buze? Fă asta des pentru ca amândoi să vă opriți, să observați și să simțiți apropierea persoanei de lângă voi. Ghemuiește-te în brațele sale când dormiți împreună, când stați în pat înainte să adormiți. Fă o regulă ca asta să nu ducă mereu la sex, de fapt sexul să fie o dată sau de două ori pe săptămână dacă aveți o viață ocupată sau copii. Discutați asta și faceți o înțelegere deoarece asta poate să mai elimine din presiunea de pe umerii voștri.

Atinge și mângâie mâna sau piciorul partenerului când stați împreună. A te ghemui și a-ți ține partenerul de mână poate însemna un moment important de intimitate. A ne ghemui ne face să ne simțim observați și apreciați, iubiți, doriți și știind că îi pasă de noi. Ne face să secretăm acei hormoni care ne fac să ne simțim bine.

Petrece timp privindu-ți partenerul în ochi. Nu te holba cu orele, dar pur și simplu uită-te la el. Mulți oameni sunt uimiți când numără fiecare minut în care au avut contact vizual cu partenerul, este puțin. Vorbim, ne mișcăm, ascultăm și totuși uităm să petrecem timp uitându-ne în ochii lui și fiind atent. Este important să ai contact vizual cu partenerul pentru că demonstrează că ești interesat în ce are de zis, îl asculți. El poate să îți citească limbajul trupului și să se simtă conectat cu tine.

Reține:

  1. Ține-l de mână
  2. Sărută-l pe buze sau pe obraz
  3. Ghemuiește-te
  4. Atinge-i mâinile sau picioarele
  5. Privește-l în ochi
  6. Zâmbește-i des


URL scurt pentru acest articol: https://wp.me/p7nil4-1dF