Acorzi mai multă atenție telefonului decât iubitului tău?1 reader now

‘Phubbing’ este un nou cuvânt pentru a descrie jignirea partenerului prin utilizarea unui telefon și ignorarea lui. Faci același lucru cu partenerul tău?

Când folosim telefonul de față cu cineva, spunem de fapt: „Nu ești important pentru mine” și tot astfel plasăm  acea persoană pe locul doi în detrimentul unui obiect neînsuflețit.

Mai mult, telefonul fură timpul care ar trebui folosit pentru a discuta despre cum ți-a fost ziua și, pentru a petrece timp de calitate împreună, ceea ce este esențial pentru ca o relație să continue și să se dezvolte.

Cele mai multe cupluri se vor vedea doar la prima oră și câteva ore pe timp de noapte, deci timpul este prețios. Nu vrei să fii obligat să împarți acel timp prețios cu obiecte neînsuflețite sau cu persoane din afara relației tale.

Cu toate acestea acuzând partenerul cu acest lucru doar vei înrăutăți situația. Îți recomand să aduci în discuție problema cu respect și fără critică pentru că de cele mai multe ori partenerul nici nu își dă seama cât de mult te afectează.

Totul este legat de modul în care îi spui asta, poți încerca: „Putem discuta ceva?” destul de subtil. Lăsând partenerul să știe că te afectează, apoi poți încerca să găsești soluția și să corectezi situația.

Citește și...  Iubiri

O posibilă soluție se referă la stabilirea de limite clare pentru utilizarea telefonului atunci când sunteți împreună. Dacă unul dintre voi trebuie să lucreze și este de așteptat să fie de gardă 24 de ore, asta este una, dar când este vorba de timpul liber există o mulțime de soluții.

Dacă ești la cină sau te uiți la TV încearcă să pui telefonul într-o altă cameră și lasă-l acolo pentru o perioadă de timp, astfel încât să te poți concentra pe a-i oferi partenerului tău atenția pe care o merită.

Există numeroși tineri și oameni mai în vârstă care se confruntă cu aceleași sentimente și emoții în timp ce partenerul lor îi trece cu vederea în favoarea tehnologiei.

Important pentu doi parteneri ce formează o relație de cuplu ar fi să petreacă timp de calitate împreună  în fiecare zi, chiar dacă este vorba de masa de seară sau de micul dejun.

Acordați-vă atenție unul celuilalt! Astfel ambii veți fi mult mai impliniți, totodată timpul petrecut împreună fără întreruperi denotă că îți dorești cu adevărat compania partenerului tău, el se va simți astfel important și iubit cum de altfel cu siguranță îți și dorești să îi transmiți.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.