Deși să vorbești despre problemele tale te poate face să te simți ușurat, există modalități mult mai bune de a folosi acel timp și acea energie.
Caută partea bună a lucrurilor
Desigur, ai putea fi blocat în trafic. (Mai înaintăm și noi azi?) Cel puțin ai ceva timp pentru a asculta acel podcast pe care voiai de mult timp să-l asculți. Supărat pentru că ploaia ți-a distrus planurile de week-end? Cel puțin mâine nu va mai trebui să uzi gazonul. „Gândește-te la ce ar putea fi pozitiv sau amuzant la situația de față”, sugerează Samantha Berkule Johnson, doctor, un life coach certificat din New York City. „Întreabă-te ce ar putea fi benefic sau amuzant, cel puțin pentru moment.” Uite câteva motive bune pentru a te simți optimist într-o zi ploioasă.
Meditează
„Meditează măcar 5-10 minute în fiecare zi, respiră profund și golește-ți mintea. Te poate ajuta la atenuarea stării de anxietate și de stres”, spune Dr. Johnson. Un studiu în Jurnalul de Personalitate și Psihologie Socială a relevat că participanții care au meditat în fiecare zi au simțit mai multe emoții pozitive de-a lungul timpului. Aruncă-ți telefonul și ia o pauză de la orice lucru de compătimit. Aceasta te va ajuta să te recreezi și poate duce chiar la o nouă perspectivă, una pozitivă. Aceste mini-meditații pot alunga stresul din creierul tău.
Axează-te pe ce este problematic
„Reclamațiile vagi, cu caracter general se referă de obicei la probleme care nu au nici o soluție”, scrie psihoterapeutul Lisa M. Juliano, doctor în psihologie generală pe PsychologyToday.com. În cazul în care te plângi de faptul că, casa ta este în mizerie, poate problema reală este aceea că, copiii tăi nu fac curățenie după ei. Te plângi că șeful tău e un nemernic? S-ar putea să fii frustrat din cauza ședințelor lungi care te fac să pierzi trenul. A găsi cauza este primul pas în căutarea unei soluții.
Vorbește cu un scop
Exprimarea frustrărilor este mai utilă și benefică decât storcerea creierului pentru a găsi o soluție. Un studiu apărut în Jurnalul de Psihologie Socială a observat studenții în relația cu animalele lor de companie și de asemenea, a măsurat sentimentele lor de împlinire și fericire. Participanții care s-au plâns cu un scop sau cu o soluție în minte, au fost mai fericiți decât cei au făcut-o doar de dragul ușurării.
Notează
„Păstrează un jurnal. Când ai pus problemele pe hârtie, acestea pot părea mai mici,” a declarat Robin Kowalski, doctor, autorul principal al studiului despre supărare, pentru Ziua Femeii. Odată ce ai toate dovezile scrise în fața ochilor poți realiza că problema de care te-ai plâns nu este atât de gravă cum ai crezut.
Ia măsuri
„Fă-ți un plan și începe să faci pași mici spre găsirea soluției”, recomandă Dr. Johnson. De exemplu, în loc să te plângi că nu ai perspective bune legate de întâlniri, gândește-te la toate modurile în care poți întâlni oameni noi și cum să faci un plan legat de acțiune. Fă o listă de site-uri de matrimoniale, de argumente pro și contra. Fă-ți fotografii noi pentru poza de profil. Apoi alege un website și poți începe să răspunzi la întrebările despre tine pentru a-ți crea profilul. Provoacă-te pe tine însuți să contactezi o persoană sau două. În loc să te plângi, fii activ și încearcă să elimini lucrul care te frustrează.
Recunoaște ceea ce este scăpat de sub control
„Dacă poți face ceva pentru a remedia o situație care te deranjează, fă-o! Dacă nu stă în puterea ta să schimbi ceva, nu te plânge, pur și simplu renunță la acel lucru „, sfătuiește Shape.com.
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.