Întoarcerea la feminitate1 reader now

După ce estetica androgină a dominat sezoane întregi ca declarație a încrederii, noile colecții invită la un manifest al forței tocmai prin îmbrățișarea și dezvăluirea feminității:

Nimic nu va fi mai seducător decât o nonșalanță lucidă, vibrație ce se ridică peste erotism și tocmai această naturalețe stă la baza inspirației pe care lenjeria intima sau cămășile de noapte au dăruit-o unor brand-uri precum Celine, Calvin Klein, Givenchy, Balenciaga sau Alexander Wang.

Într-o societate ce ne învață că emanciparea nu permite delicatețea percepută ca semn al fragilității, candoarea unui décor tradus ca simbol al grației se regăsete în volane și fundele pe care le întâlnim în colecțiile Gucci, Miu Miu sau Rodarte.

Fie că ne inspiră romantismul Epocii Victoriene, subtilele influențe boho sau pur si simplu gingășia florilor accentuând finețea unor rochii suave de vară, vom aprecia reinterpretarea contemporană a frumuseții esteticii pastorale pe care o propun Alexander McQueen, Tory Burch, Etro sau Erdem, echilibrând liniile cunoscute din picturile secolelor trecute în sezualitatea actualității.

Citește și...  Cum ajungem să acumulăm prea multe haine?

Dacă ar fi să ne-o imaginăm pe Carmen a lui Bizet în zilele noastre, ar seduce în creații Oscar de la Renta sau Gucci, fiind cucerită de armonia ingenioasă între pasiunea tradafirilor în tradițiile spaniole și o celebrare a senzualității cum numai rochiile dansurilor o pot oferi.
Și în final, ce poate reflecta mai fidel seducția prin încrederea în sine decât curajul de a străluci? De la Jessica Rabbit până la Jean Harlow, fie că ne referim la desene animate, la jocuri video sau filme, întotdeauna femeile fatale au pulsat pe luminuozitate totală, iar în noul sezon găsim construcția pieselor din paiete fie unitar, cum vedem în creațiile Vetements, Lanvin, fie pentru compunerea unor motive, cum a ales Marc Jacobs.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Publicat de

Diana Serpoianu

Trăiesc din reverie, mi-e refugiu, hrană, antidot și catharsis. Văd fericirea într-o continuă căutare de basme, închinându-mă vibrației lor chiar și ca martor distant. Văd împlinirea doar fiind un timid învățăcel până-n ultima clipă.