Uitându-mă în jur, cred că înțeleg de ce aleg femeile să înșele. Ce nu înțeleg este de ce nu aleg să plece, totuși, de lângă bărbatul pe care-l înșală.

Femeile ajung să-și înșele iubiții ori soții dintr-o lipsa tot mai accentuată a bărbaților. Știu, n-ați înțeles. Am zis bărbați, nu masculi, căci este o diferență. Să fii mascul este suficient un penis. Pe când, pentru a fi bărbat e nevoie de mai mult decât organul responsabil de însămânțarea femeii.

Sunt puțini acei bărbați în adevăratul sens al cuvântului. Cei care-s doar masculi, mă vor înjura. Ceilalți, vor înțelege la ce mă refer, căci cunosc situația.

Să fii bărbat înseamnă și să taci în fața femeii, atunci când dreptatea este de partea ei, nu să îți faci propria dreptate cu pumnul. Forța și doar forța este a masculilor. Inteligența este a bărbaților.

Să fii bărbat înseamnă să mai faci și compromisuri, cu toate că nu-ți este ușor. A trecut vremea când luai bâta, îi trăgeai una în cap femeii și, mai apoi, o băgai în peșteră și-i arătai tu. Acum se comunică. Masculii încă nu știu cum, bărbații da.

Să fii bărbat înseamnă să o susții pe cea de lângă tine, nu doar să dai zeflemitor din mâna, mirosind a nepăsare, și continuând să îți bei berea și să râgâi, toate acestea în timp ce te uiți la meci.

Teoretic, toate astea ar fi trebuit să există la cel mai redus nivel. Dar, practica ne arată că nu-i tocmai așa.

Ei, ș-atunci, de ce înșală femeile?

Pentru că se află în căutarea bărbatului, sătule de masculi. De ce nu pleacă? Nu știu, de fraiere, cel mai probabil. Sau pentru că tind să generalizeze când vine vorba de bărbați și intervine teama că și următorul va fi la fel.

Nu am un răspuns studiat, pe care l-ați găsi în cărțile de psihologie. Cunosc, în schimb, niște exemple. Și ele, exemplele, au înșelat tocmai pentru că le lipseau bărbații și erau sătule de ghiolbani, dar le era teamă că altceva mai bun nu vor găsi. Și niciodată nu le-am înțeles de ce nu au plecat de lângă ei. Nu că m-ar fi interesat asta în mod special, doar că nu-i tocmai etic și moral să înșeli. Nici măcar un mascul.URL scurt pentru acest articol: https://wp.me/p7nil4-11s