Există o mulțime de teorii despre cum să fii o lady.

Două teorii care mi-au atras atenția susțin faptul că o lady nu are nevoie de bogăție, deși istoria ne spune faptul că o mare parte din femeile lady erau înstărite. Cealaltă teorie conține o zicală din sudul Texasului care spune că este nevoie de mai multe generații pentru a da naștere unei lady.

Din moment ce o generație ține cam 40 ani, acest lucru înseamnă că ar dura peste 200 ani pentru ca o persoană să devină lady.

Din fericire, cu ajutorul tehnologiei moderne, al cărților și video-urilor, putem să găsim exemple și să învățăm singuri.

Scopul meu aici, pe Pitch Me Now, este să scurtez perioada de 200 ani, deși trebuie să recunosc că înțeleg de ce este nevoie de șapte generații pentru a crea o lady.

O lady nu se naște, ci este creată.

Să fii femeie, nu te face neapărat o lady.

Cu cât înțelegem mai bine acest lucru, cu atât ne este mai ușor să ne corectăm greșelile sau să înlăturăm eticheta boo-boos.

Cheia pentru a înțelege cum să înveți să devii o lady este următoarea: Învață prin lectură, înțelegere, imitație, acționare și trecere peste greșeli cât mai repede cu putință.

Multe femei spun că se simt destul de des false, inconfortabil atunci când încearcă să afișeze o atitudine de lady.

Când se produce schimbarea vei simți adesea că totul este pus în balanță. Te vei simți nesigură, poate chiar emoționată sau temătoare. Este doar procesul prin care îți găsești un echilibru.

Ciupește-l, ajustează-l și vei găsi echilibrul droit exact atunci când îți vei schimba modul de gândire.

Ce înseamnă o lady pentru tine?

Atât de multe imagini apar în mintea oamenilor când se gândesc la cum să devină o lady. Poate pentru că se gândesc la Scarlett O’Hara în timpurile victoriene și simt că trebuie să se întoarcă la moda acelor vremuri pentru a părea elegantă ca o lady. Foarte des celebritățile și personajele lor din filme sau televiziune sunt setate ca punct de referință pentru comportamentul unei lady datorită marii lor vizibilități.

image

A fi o lady este mai mult de atât. Cred că este cel mai bine exprimat de Candice Simpson care a scris cartea Cum să fii o lady: ghid contemporan de maniere. Versiunea mea parafrazată și scurtată: Manierele, atitudinea, o ținută potrivită și cutumele sociale s-au schimbat dramatic făcând ca noțiunea de lady să ne lase pe toți confuzi.

După definiția contemporană, o lady știe să se autoeduce în orice fel posibil, de la educația superioară la lucrurile de bun simț, își permite să devină o femeie realizată și stabilă.

Știe că în viață, satisfacția nu i-o aduc nici mărimea rochiei, nici banii pe care îi posedă.

O lady știe că frumusețea și bunăstarea pot fi efemere, pe când frumusețea interioară este măsura cu care ceilalți o vor cântări ca persoană.

Manierele sale, respectul pe care o are pentru ea însăși și pentru ceilalți, cuvintele sincere de laudă și de considerație vor reflecta principiile sale solide și o vor plasa în mintea și în sufletul celor care o cunosc. Să fii considerată o lady poate fi una dintre cele mai înalte complimente pe care o femeie le poate primi în viață.

O lady modernă

În trecut femeile din toate păturile social-economice voiau să fie identificate ca lady.

image

Fetele de la țară prețuiau o bonetă și o purtau doar în ocazii deosebite sau când mergeau în oraș. Alte fete care au avut șansa de a fi educate acasă se mândreau cu învățatul și făceau eforturi pentru a-și aminti manierele, citeau, scriau desenau, cântau la pian sau cântau ca voce indifferent de ce sumă, relații sau statut le lipsea.

Tații speră că fetele lor vor deveni ladies astfel ca bărbați respectuoși să le ceară în căsătorie. Fetele servitorilor lucrau cu demnitate și au încercat din răsputeri să mimeze modul în care ladies vorbeau și și-au dedicat timpul lecturii la lumina lumânării după ce și-au terminat îndatoririle.

Dorința de a deveni ladies în lumea contemporană

Știu faptul că dorința de a învăța cum să fii o lady în prezent poate părea inutilă și demodată. Poți deveni chiar bajtocura celorlalți. Până la urmă, este mult mai la modă să admire superstarurile lumii modern: Katy Perry, Rihanna, Fergie ș.a. Să înveți cum să fii o lady, subiectul în sine, sună demodat și de pe timpul bunicilor.

Numește-o cum vrei, dar înțelegerea procesului cum să devii o lady este înrudită cu o educație bine rotunjită, după cum este prezentat în mod extensiv pe Pitch Me Now. Este rezultatul unei vieți de studio care va produce o mare bucurie, împlinire, scop și influență depinzând desigur de ceea ce vrei să faci cu viața ta.

Aceste studii despre cum să fii o lady au avut prețul lor. Ele sunt rezultatul a mulți ani de încercări și de greșeli, de cercetări și de descoperiri, ani de gândire și de filosofie care a fostmoștenită, modificată și transmisă din generație în generație. Câteodată ne grăbim să scăpăm de lucrurile vechi pentru a îmbrățișa noul.

Concepții greșite despre cum să fii o lady

Astazi, înțelesul expresiei “a fi o lady” s-a pierdut în marea de mesaje despre ce se poartă, despre ce se vorbește,, despre cine cu cine își petrece timpul sau unde iau cina, petrec sau pierd timpul. Nu e nici pe departe o definiție precisă.

image

Uite câteva concepții greșite despre cum să devii o lady sau despre cine este o lady. Nu le lăsa să te oprească!

O lady trebuie să știe totul despre regulile de etichetă.

O lady este plictisitoare, nu spune niciodată ceea ce gândește.

O lady nu este la modă. Trebuie să poarte ținute conservatoare ale cărei piese arată ca din perioada victoriană.

Să fii o lady nu înseamnă că trebuie să fi demodată sau plictisitoare. Doar bunicilor le pasă despre statutul de lady.

O lady este atât de feminină, nu îi plac sporturile.

O lady este elegantă, dar nu sexi. Ea nu este lipsită de griji sau un spirit liber.

Cum s-au dezvoltat lecțiile despre “Cum să fii o lady”?

Unii oameni cred că educarea femeilor pentru a deveni ladies se trage din eticheta roială.

Aceasta este și versiunea mea, am tras concluzii din propria cercetare.

Se pare că totul a început cu un mic set de reguli. Stă în natura umană să preferăm frumusețea în detrimentul vulgarității. Cu ajutorul unei minime observații și a unei îmbrățișări a culturii au fost încurajate o serie de “comportamente” în timp ce altele au fost eliminate, majoritatea în favoarea a ce este frumos. Presupun că așa a apărut ideea de a mânca folosind tacâmuri și nu cu mâna goală.

Eticheta s-a dezvoltat de asemenea.

Atunci când regii și reginele conduceau pământul eticheta era scrisă de oameni care trăiau la curtea regilor. Ei erau profesorii în ceea ce privea “cum să te porți”.

image

Pentru amuzament: O părărică mi-a șoptit că prima regulă de etichetă a fost scrisă în franceză și se traducea prin “nu călcați iarba!“.

De-a lungul generațiilor, probabil că arta de a fi o lady a fost studiată, șlefuită și rafinată începând cu curțile roiale și cercurile aristocratice și coborând spre masele populare până la noi datorită avansării sociale și tehnologice, dar și vastei disponibilități a educației.

Esențialul privind despre cum să fii o lady

O inimă blajină și un cuceritor

A fi o lady înseamnă pur și simplu să ai maniere extinse cum ar fi să fii mereu bună și generoasă, dar și să fii o cuceritoare în viață însemnând că trebuie să treci peste încercări și să te ridici deasupra greutăților.

 

O lady s-a gândit și a contribuit mai mult sau mai puțin la crearea unui stil de a-ți trăi viața.

Adevărul este că o lady trebuie să se implice în îngrijirea personală, în a se îmbrăca bine și în învățarea etichetei.

Oricum, dacă nu ai o inimă bună și nici maniere, oamenii vor vedea întotdeauna dincolo de faptele tale și te vor considera o..ne’lady, cum poate nici tu nu știai că ești.😊

Pitch Me NowURL scurt pentru acest articol: https://wp.me/p7nil4-19k