Cum să călătorim mai ieftin?1 reader now

Cel puțin metropolele lumii își păstrează neatins farmecul și descoperite în călătorii în extra-sezon, mai exact în vacanțe programate din lunile octombrie spre aprilie, dar odată ajunși acolo, nu strică încă o serie de ponturi pentru economii în vacanță:

– Nu uitați că ofertele se pot regăsi atât pentru rute ale companiilor aeriene, cât și pentru hoteluri.

– Pentru orice eventualitate verificați ce vă oferă concret camera, astfel încât să nu aveți surpriza neplăcută de a plăti micul dejun, parcarea sau accesul la Internet.

– Nu uitați că inclusiv în situația hotelurilor din același lanț, unitățile ultracentrale vor fi întotdeauna mai scumpe, în ciuda unor servicii identice, decât cele aflate în alte zone ale orașului.

– Orice ar fi, învățați termenul local pentru pensiune. Vă poate ghida către oferte tare avantajoase!

– O experiență cu adevărat încântătoare ar putea veni de la pensiunile sau restaurantele deținute de familii, implicarea acestora fiind motivată în special de dorința păstrării unui bun renume.

– Pentru farmecul unei aventuri, puteți încerca și cazări alternative, cum ar fi couchsurfing-ul.

– Bineînțeles, economiile pot fi realizate și la mâncare iar cum ziua bună se cunoaște de dimineață, dacă micul dejun nu este inclus în prețul camerei, mai inspirați am fi să ne aventuriem la vreo braserie pitorească pentru ceva produse rumene de patisierie, numai bune să acompanieze aburii cafelei.

Citește și...  Ponturi de organizare a spațiului de la cea mai ordonată americancă

– Întotdeauna orientați-vă spre restaurantele preferate de localnici atât pentru prețurile mult mai avantajoase decât cele din zonele turistice, cât și pentru o mai bună înțelegere a gastronomiei regiunii și a spiritului autentic ce-o călăuzește. Bun va fi și meniul zilei, pe sufletul omului și exact pe tradiția locului!

– Iar dacă tot ne-am lăsat ghidați de inspirația oferită de cei de-ai locului, alegem doar mâncarea de sezon, ajutându-ne atât la savurarea tradițiilor ca un deliciu încă mai aromat, cât și la păstrarea unui buget isteț.

– Dacă doriți să vă gospodăriți ca acasă, verificați ce buget v-ar trebui pentru un coș de cumpărături accesând site-urile dedicate costului vieții în orașul în care doriți să ajungeți.

– Nu în ultimul rând, dacă empatia ne inspiră spre a ne dedica timpul și energia spre a construi o lume mai bună, acțiunile de voluntariat pot combina acest sentiment împlinitor cu oportunitatea unor noi prietentii și posibilitatea de a călători mai mult decât convenabil.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Publicat de

Diana Serpoianu

Trăiesc din reverie, mi-e refugiu, hrană, antidot și catharsis. Văd fericirea într-o continuă căutare de basme, închinându-mă vibrației lor chiar și ca martor distant. Văd împlinirea doar fiind un timid învățăcel până-n ultima clipă.