Câteodată semnele că mariajul tău este pe butuci sunt surprinzătoare și șirete. Fii deschis la a căuta ajutor profesional pentru a-ți salva căsnicia.

Vorbiți, dar nu comunicați

Comunicarea nu înseamnă doar să vorbești ceva important la începutul și sfârșitul zilei, dar este o problemă dacă nu vorbești cu soția ta despre nimic altceva, cum ar fi vreme sau cine vrea mai mult lapte. Este un semn rău faptul că vă vorbiți unul altuia superficial, spune Marni Feuerman, terapeut specializat în practică privată în Boca Raton, Florida. Dacă ții în tine lucruri de zi de zi se va crea o distanță și o răcire în căsnicia ta. Te poate face să te simți mai puțin afectuos și apropiat de partenerul tău. La fel dacă o persoană vorbește, iar cealaltă doar ascultă. Ține minte: comunicarea nu înseamnă doar să vorbești în dreptul tău, spune Francesca Di Meglio expertul de la About.com și scriitor al blogului Italian Mamma. Este vorba și despre a asculta și chiar a-ți auzi consortul.

Nu ești de acord să aveți copii

Ați mai discutat despre subiectul ăsta înainte de căsătorie, dar sentimentele s-au schimbat. Poate că simți că ți-ar împiedica evoluția în carieră sau faptul că partenerul tău vrea să își rezolve problemele de infertilitate creează sau amplifică o problemă în familie. Di Meglio sugerează să încerci să te pui în locul partenerului. Imaginează-ți de ce el sau ea nu vrea un copil și ce argumente aduce în acest sens. Persuasiunea nu este rezolvarea. Nu este corect să vrei să convingi pe cineva să aibă sau nu copii, spune Lesli M. W. Doares, un consultant de căsătorie și coach cu un cabinet privat în Cary, Carolina de Nord și autor al cărții Blueprint for a Lasting Marriage: How to Create Your Happily Ever After With More Intention, Less Work. Creșterea unui copil este destul de grea și pentru doi părinți, spune Doares. A te lăsa convins în asta creează doar resentimente.

Petreceți din ce în ce mai puțin timp împreună

Nu trebuie să fiți legați unul de altul toată ziua, dar ar trebui să vă petreceți timpul liber împreună și să vă simțiți atât de bine alături de partener cum nu o faceți cu nimeni altcineva. Este normal să te uiți la o emisiune TV, să stai pe Internet pe telefon, să te adâncești într-o carte, să lucrezi până târziu sau să vorbești cu soțul tău, dar nu folosi aceste activități ca distragere până la punctul în care pare mai mult o ușurare să nu fiți împreună, de la a discuta ce probleme aveți în mariaj. Făcând un program de timp petrecut împreună și a face lucruri relaxante este un punct extrem de important pentru un mariaj de succes, care să dureze, spune Doares.

Nu depuneți amândoi efort să vă îmbunătățiți mariajul

Ambii soți trebuie să depună efort pentru a face relația să meargă. Dacă îți lipsește motivația să lucrezi la mariajul tău, să rezolvi problemele care vă îndepărtează, atunci trebuie să găsești motivul pentru care faci asta, spune Di Meglio. Deseori, lipsa motivației este un semn clar că s-a pierdut ceva. Nu înseamnă neapărat că trebuie să îl recuperezi, dar trebuie să te dedici descoperirii motivului pentru care te simți dezamăgit și dezinteresat.

Îți lipsește respectul față de celălalt

Totul începe cu un reproș inocent, spune Doares, cum ar fi: Nu ai spălat vasele. Apoi se transformă în reproș general: Niciodată nu mă ajuți prin casă. Evoluează în judecarea personalității: Ești un egoist, un snob face nu face nimic. Nu se întâmplă peste noapte, dar sapă la temelia căsniciei voastre, spune Doares. Dacă vă certați unul pe celălalt și vă criticați constant, s-ar putea să nu faceți o partidă bună. Dacă nu respecți acea personaă, ai putea avea dificultăți în a-l plăcea sau a-l iubi, spune Di Meglio. Gândește-te la ce a zis sau ce a făcut pentru ca tu să îți pierzi respectul față de el. Ambii parteneri trebuie să fie hotărâți să își recâștige respectul, să își schimbe comportamentul pus sub semnul întrebării sau să comunice mai bine, spune Di Meglio. Dacă nu este posibil sau căsnicia este prea distrusă, atunci ea este sortită șfârșitului.

Partenerul tău este un adulterin de succes

Unele cupluri își pot reveni și pot merge mai departe după o rătăcire conjugală, chiar să devină mai uniți după ce partenerul a înșelat. Cuplurile pot supraviețui unei aventuri, spune Doares. În orice caz, un soț adulterin care a avut aventuri repetate are o problemă care nu poate fi rezolvată. Singura cale pentru a trece peste o trădare, emoțională sau fizică, este să câștigi încrederea prin a nu mai înșela vreodată, spune Di Meglio. Dacă este un tipar comportamental, atunci nu îți vei recâștiga niciodată încrederea. Unii oameni nu pot fi monogami sau nu sunt făcuți pentru căsnicie. Doares reamintește oamenilor să nu dea vina pe ei însăși. Nu este vorba despre tine, ci despre refuzul partenerului de a participa 100% în mariaj, spune ea.

Nu mai aveți momente de intimitate

Nu mă refer la a fi unul în altul ca în luna de miere. Atracția pe care o simți pentru soțul tău poate scade sau crește din mai multe motive „, spune Cathy W. Meyer, expertul specializat în divorțuri de la The About.com și editorul șef la divorcedmoms.com. Nu este un lucru neobișnuit ca într-o căsătorie să avem și perioade în care să nu simțim dorință pentru partenerul nostru. Când cineva este bolnav sau aveți copii tineri, este natural să fiți intimi mai rar. Chiar și pe măsură ce îmbătrâniți, s-ar putea să nu vă mai doreți să fiți la fel de intimi cum ați fost odată. Dar, dacă nu mai ești intim și acest lucru este consecvent, trebuie să vă întrebați de ce, spune Di Meglio. Apare o problemă și mai mare dacă unul dintre voi vrea sex, iar celălalt nu. O lipsă de afecțiune fizică înseamnă că ești într-o relație platonică. Cuplurile încetează să mai fie iubitori si devin colegi de cameră și parteneri de afaceri, spune Doares. Dar asta nu e motivul pentru care cei mai mulți dintre noi se căsătoresc.

Vă certați continuu din cauza acelorași lucruri

Este un lucru obișnuit ca oamenii să se certe pe aceeași temă în continuu, într-o căsnicie, spune Feuerman. Acest lucru poate duce la divorț dacă lași situația să scape de sub control, lupți murdar și refuzi să vorbești sau învinuiești excesiv, spune Feuerman. Este posibil să fie necesar să faceți un compromis oferind și primind pentru a pune capăt certurilor și diferențelor. Din experiența mea, cuplurile ajung să fie prinse în același cerc vicios pentru că și-au pierdut interesul pentru celălalt și sănătatea relației, spune Meyer.



URL scurt pentru acest articol: https://wp.me/p7nil4-1eY