Incontestabil, o relație dintre o femeie cu un partener mult mai tânăr va ridica suficiente sprâncene, fie încruntate în priviri dezaprobatoare, fie însoțite de zâmbete admirative. De la comentarii legate de imaturitate, până la admirație pentru emancipare, până la urmă, în favoarea cui se află această diferență de vârstă?

1.     E o superficială! – puțini demonstrează capacitatea de a înțelege că maturitatea spirituală nu vine la pachet cu cea biologică și date fiind surprizele de profunzime a gândirii pe care le poate oferi tinerețea, un bărbat ce stă alături de o femeie mai în vârstă decât nu trădează pentru partenerea sa vreo lipsă a complexității intelectuale.

2.     Relația e bazata pe sex! – Sigur e vreo nimfomană, fiindcă nu ar avea ce să facă altceva cu un puști, nu?

3.     Și-a cumpărat păpușel! – Cu un partener mai tânăr, vocile de jur brucs devin curioase asupra statutului social și material al doamnei, iar dacă alături are un bărbat ce se poate mândri la rândul său cu o carieră, sigur a primit-o de la ea.

4.     O să se vadă rău! – Desigur, o femeie cu un partener mai tânăr va fi avertizată de absolut toată lumea că maturitatea va veni pentru ea în haine mai urâte decât pentru el, de parcă genetica și grija pentru propria persoană n-ar avea un cuvânt mai greu de spus!

5.     Sigur o s-o lase pentru una mai tânără! – teama cu care o femeie se confruntă indiferent de vârstă, doar că de la Diane de Poitiers încoace, au tot fost iubiri eterne dăruite de parteneri mai tineri.

Și acum părțile frumoase:

6.     Dacă partenerii de vârste apropiate cresc împreună, cunoscând viața dintr-o singură perspectivă, în acest caz cuplul oferă și o fascinantă călătorie în două planuri: el devenind familiarizat cu spiritul unor ani pe care nu a putut să-i savureze la intensitatea cerută iar ea rămânând permanent ancorată în pulsul prezentului.

7.     Redescoperă entuziasmul, învățând din nou curajul de a îndrăzni o nebunie. Dacă stabilitatea are ca revers prudența, făcându-ne mai temători, anii în care ne formăm profesional încă permit un risc și așadar, victorii pe care poate nici nu le-am fi bănuit.

8.     O mai mare libertate de expresie lângă un partener maleabil, care nu a apucat încă să-și formeze tabieturi din care mai apoi să se acumuleze frustrări.

9.     În comunicarea de cuplu, își poate da seama exact momentele în care să lase de la ea, fiindcă nu trebuie să dea importanță teribilismului sau vreunei copilării în care și ea la rândul ei s-a aruncat.

10.  Nu va cădea în capcana catastrofelor din lucruri mărunte, fiindcă un partener mai tânăr e mult mai probabil să râdă la o ceașcă de cafea vărsată, spunând că orice are o rezolvare.URL scurt pentru acest articol: https://wp.me/p7nil4-Ua