Majoritatea oamenilor sănătoși au o stare de spirit bună. Ei pot să treacă peste greutățile vieții cu optimism. De asemenea ei pot să te asculte. Când le spui ceva, ei par să te asculte și să te ia în serios. Reușesc să aibă grijă de ei și în același timp, sunt generoși și plini de compasiune.

Narcisismul este un termen medical care ân genral se referă la egoism. Oamenii narcisiști vor să facă totul în felul lor, nu dau atenție nevoilor celorlalți și pot fi persoane dificile. Dacă nu faci ce vor ei, devin furioși.

Aceasta este scurta definiție a narcisismului, dar multe mai multe lucruri ies la iveală atunci când te vezi cu o astfel de persoană. Uite 6 semne că e narcisist și 6 moduri în care să îl tratezi.

 1. Nu îi pasă de ce ai tu de zis

Narcisiștii cred că a te asculta este ca o fază din hochei, îi dai pe ceilalți jos în loc să acorzi atenție celor pe care le are de spus partenerul tău. Dacă ai o idee bună, nu te aștepta să ți se recunoască asta de la un narcisist profund. În loc de asta, o să vezi că mai târziu o să spună că ideea a fost a lui.

 1. Totul este legat de el

Persoanele narcisiste sunt câteodată și destul de des, generoase. Problema intervine când ceea ce îți dorești tu este diferit de ceea ce își doresc ei. Atunci devine totul despre ei: nevoilelor, dorințele lor și niciodată ale tale.

 1. Inventează propriile lui reguli

Narcisiștii suferă de sindromul numit sindromul omului înalt. Simt că ei sunt speciali și superiori celorlalți, deci regulile nu li se aplică și lor.

 1. Nu îl interesează problemele tale

Narcisiștii cred că totul este despre ei, așa că, dacă încerci să spui ceva despre un sentiment ca tristete sau anxietate pe care l-ai experimentat, probabil că va crede că îl critici pe el. În cazul în care nu iau sentimentele personal, încă sunt mici șanse să răspundă cu multă simpatie sau ajutor. Ei sunt mai predispuși să reacționeze cu nervozitate decât cu compasiune deoarece accentul ar trebui să fie pe ei, nu pe alții.

 1. Când aveți o ceartă este desigur din vina ta

Lipsa dorinței de a-și asuma responsabilitatea pentru greșeli merge mână în mână cu viteza cu care dă vina pe altcineva. Stai la distanță de cei care acuză sau ignoră-i. În caz contrar ei pot fi foarte demoralizanți. De asemenea, fii realistă cu privire la capacitatea lor de schimbare. Este puțin probabil că își vor transforma obiceiurileproaste mai bune deoarece ei nu învață din greșelile lor.

 1. Când El e furios e și aici vina ta

Din nou, a da vina pe alții este un mijloc narcisist de susținere a auto-valorii. Dar, ferește-te de a te înfuria la un narcisist; ei vor răspunde cu furie. Ei se pot înfuria pe tine (pentru că e vina ta dacă ei fac asta), dar tot iadul se va dezlănțui dacă îndrăznești să arăți chiar și o ușoară iritare față de ei.

În cazul în care oricare dintre aceste comportamente sună familiar, aici sunt șase moduri în care poți să te aperi pe tine și să înțelegi relația ta.

 1. Acordă atenție propriului comportament

Narcisismul este, în principiu un obicei-model, iar obiceiurile pot fi schimbate. Conștientizarea propriilor tendințe narcisiste îți poate da posibilitatea de a observa și repara derapajele.

 1. Stai cool

Vei putea beneficia de pe urma schimbărilor legate de modurile obișnuite în care reacționezi la acea persoană. De exemplu, în cazul în care narcisistul tău iubit este predispus la furie, dă-te din calea lui. Ieși grațios din situație pentru câteva minute pentru a-l lăsa să se răcească. Doar spune: „Am nevoie de un pahar de apă. Revin într-un minut.”

 1. Nu o lua personal

Amintește-ți mereu că pietrele verbale pe care oamenii le aruncă atunci când ei sunt furioși, în general, nu reprezintă ceea ce simt în mod normal. De fapt, verifică dacă criticile sunt de fapt, descrieri ale persoanei care face critici. De exemplu, vezi dacă acestea sunt ceea ce psihologii numesc proiecții. (Luați în serios, deși, amenințările oamenilor abuzive.)

 1. Repetă ceea ce ai de zis

Ai probleme în a te face auzită? Spune-ți părerea din nou sau întreabă: „Deci, ce ai înțeles din ceea ce am spus?”

 1. Devino o maestră a situațiilor de tip Win – Win

Dacă îți asumi un rol de lider fiind sigur că preocupările tale precum și ale sale sunt importante, vei fi mai puțin probabil să cedezi în fața lui doar pentru a-l păstra calm.

 1. Rămâi calm

Toată lumea ascultă mai bine atunci când e într-o stare de spirit bună. Fluctuațiile furiei creșc șansele ca amândoi se cădeți într-o capcană a narcisism în care niciunul nu îl ascultă pe celălalt.

Ai ajuns la capătul răbdării? Dacă deja îl poți vedea și numi atunci șansele de mai bine se leagă de modul în care decizi să te ocupi de problema naricismului în mod eficient. Este un lucru important pentru că mulți dintre cei mai simpatici și admirabili bărbați din această lume tind să aibă obiceiuri narcisiste. Nu este nevoie să renunți la ei, ci doar să știi cum să îi tratezi.URL scurt pentru acest articol: https://wp.me/p7nil4-1b7