Fiecare copil și o bună parte dintre adulți și-ar dori să dețină un cal sau măcar un ponei. Ce ușor e să-ți imaginezi o plimbare de relaxare sau chiar un galop cu noul tău tovarăș. Prețul cailor a scăzut dramatic până în punctul în care cumpărarea unui cal a ajuns să fie accesibilă oricui. Totuși, costurile întreținerii unui cal sunt substanțiale, de aceea îți ofer câteva dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le ai în vedere atunci când decizi că vrei să deții unul dintre cele mai frumoase animale de casă.

10 – Mâncarea

Expresia mănânci ca un cal chiar înseamnă că un cal mănâncă mult. Spre deosebire de alte animale de pășune care își satisfac nevoile nutritive doar din consumarea ierbii, calul are nevoie nutrițională de grăunțe de înaltă calitate, mult mai scumpe și într-o cantitate mare.

9 – Vitamine și suplimente

Pe lângă mâncarea tradițională, suplimentele nutriționale precum Equifrom Nutrition sunt folosite pentru a reduce stresul și pentru a acoperi nevoile suplimentare cauzate de împerechere, călărit și lupta cu stresul.

8 – Mersul la potcovit

Caii au nevoie să li se pună potcoave și să le fie fixate periodic. Nu se compară cu aranjatul unghiilor câinelui. Nu o poți face tu însuți, trebuie să angajezi pe cineva să se ocupe de acest lucru.

7 – Mersul la veterinar

Ca orice animal, calul are nevoie de tratamente și examinări. Veterinarii care vin acasă costă mai mult decât cei pe care îi găsești în cabinet oricând.

6 – Îngrijire

Dacă te ocupi tu însuți de îngrijirea calului tău, trebuie să știi că o o perie, șampon și unguente pentru mușcături de țânțar înseamnă o investiție inteligentă. Pentru a învăța cum să îl îngrijești o să ai nevoie de lecții sau de o investiție substanțială de timp.

5 – Șaua și hamurile

Din moment ce vrei să deții un cal pentru a îl călări, lucruri precum șaua și hamurile nu sunt de exclus. Chair dacă le iei la mâna a doua, tot o să cheltui câteva sute de lei pe aceste lucruri.

4 – Lecții de călărie

De cele mai multe ori deținătorii de cai aflați la început nu au experiență în călărie. Să-ți pui șaua pec al și să încerci să îl călărești poate fi o experiență periculoasă atât pentru tine, cât și pentru cal. Dacă tu știi să călărești, dar calul nu a fost călărit niciodată, atunci o să ai nevoie de un trainer specializat.

3 – Asigurarea pentru cai

Sunt multe motive pentru care ai nevoie de asigurare pentru facturile de veterinar pentru animale în general și dacă un cal va fi bolnav sau rănit costurile sunt chiar mari. Pe deasupra, mulți oameni consideră că au nevoie de o asigurare suplimentară dacă alte persoane vor călări calul pentru a fi acoperit în caz de cădere sau de vătămare.

2 – Grajduri și un hambar

Ai nevoie de un grajd sau de un hambar bine-echipat pentru a adăposti și proteja elementele. Dacă nu ai o structură potrivită poți arunca o privire la Broadfiled Stables Limited pentru o estimare a nevoilor și costurilor.

1 – Un îngrijitor

Fie că este vorba de o soluție permanent pentru spațiu și pentru grajduri sau pentru uz ocazional când pleci în vacanță sau afară din oraș pentru câteva zile, un cal nu poate fi lăsat singur să se hrănească și are nevoie de îngrijire zilnică.URL scurt pentru acest articol: https://wp.me/p7nil4-19N