De câteva săptămâni plouă exact când ne e lumea mai dragă. Fie că ești înăuntru sau că tocmai ieși pe ușă, ploaia care începe îți strică ziua. Am auzit multe persoane care se plând de depresie din cauza ploii, eu sunt una dintre ele. Cum văd că plouă, cum mă întristez de parcă s-a întâmplat ceva rău. Mai mult de atât, ploaia mă face să mă simt obosită și fără chef de viață, de muncă nici atât.

Dacă nu plouă și soarele ne zâmbește frumos de pe cer, după-amiaza tot ne ia o toropeală de ne vine să ne așezăm undeva și să dormim. Cheful de muncă, de mers, de cam orice, piere instant, fără motiv. Dacă și tu pățești la fel, hai să vedem împreună 13 metode pentru a scăpa de starea de oboseală ce apare după-amiază.

 1. Dacă stai într-un spațiu închis, ieși afară pentru măcar 10 minute. Aerul închis te poate face să te simți lipsit de vlagă, deci contactul cu aer proaspăt și cu lumina naturală îți va face bine.
 2. Lucrează puțin la alimentația ta. Încearcă să elimini carbohidrații din masa de prânz și să îi înlocuiești cu alimente sănătoase, de exemplu din dieta vegană.
 3. Dacă ești un băutor înrăit de cafea și obișnuiești să bei 3 cafele doar la birou, încearcă să înlocuiești cafeaua cu ceai. Poți alege arome exotice care să îți parfumeze simțurile și care să te revigoreze. Ia în considerare și faptul că îți protejezi inima de fluctuații ale tensiunii care pot duce la lucruri mai grave.
 4. Dacă simți că nu te mai poți concentra, ia o mică pauză și fă-ți curat pe birou, în birou și eventual pe desktop. Astfel poți să îți odihnești puțin mintea și vei reveni la treabă mai productiv.
 5. Deși poate părea neveridic, o conversație scurtă cu o persoană la care ții și care îți înseninează ziua doar când îi auzi vocea poate fi exact ce ai nevoie pentru a-ți da refresh.
 6. Dacă ești fan al aromaterapiei, o picătură de ulei de mentă dată pe piele, pe față și mâini, te poate face să te simți ca nou. De asemenea va trezi din moleșeală și pe colegul de lângă tine care azi pare mai adormit ca tine.
 7. Fă puțină gimnastică. Nu zic acum să faci flotări și fandări prin birou, dar te poți întinde puțin cât să îți dezmortești mușchii bratelor, picioarelor și gâtului. Spatele este și el vizat atunci când duci o muncă sedentară.
 8. Ține la tine mereu o ciocolată neagră. Este cunoscută pentru faptul că aduce un aport de energie și vitalitate. Eu îmi făceam provizii în sesiune atât pentru a mă concentra mai bine, cât și pentru a memora, scrie, înțelege mai repede. Dacă până atunci creierul tău merge în baston, fii sigur că o să fugă pe străzi cu rolele.
 9. Gumă de mestecat mentolată. Îți împrospătează respirația și îți trezește simțurile adormite. Curăță gura de bacterii și îți desfundă nasul dacă ești om sănătos ca mine și răcești vara stând la umbră.
 10. Vorbește cu un coleg. Schimbul de vorbe, small talk, te scoate din amorțeală și te ajută să revii la biroul tău cu mai multă energie pentru a termina ce ai de făcut.
 11. Dacă nu ai timp să-ți iei mâinile de pe mouse și tastatură, poți încerca exerciții izometrice: tot ce trebuie să faci este să îți încordezi pe rând mușchii mâinilor, picioarelor, feselor, pieptului. Te vei simți mai bine după fiecare exercițiu.
 12. Dacă ai voie, poți ține o plantă pe rozmarin pe birou pentru a te oxigena constant și a revigora cu parfumul ei.
 13. Alege gustări sănătoase: fructe, sucuri naturale, iaurturi de băut. Unii oameni își aduc de acasă chiar și morcovi deja curățați și spălați.

Fiecare om are lucrurile lui care îi plac și metodele proprii de a scăpa de starea de oboseală. Rămâne la latitudinea fiecăruia să aleagă cum să facă acest lucru!URL scurt pentru acest articol: https://wp.me/p7nil4-19L