IMG_1074

Din mărturiile modelelor, multe dintre pozele spre care tânjim redau o siluetă sculptată de postură, iar dacă nu detectăm vreo poziție nenaturală, chiar și pentru un trup impecabil găsim adesea inspirația unor mici trucuri vizuale care să ne flateze atu-urile și pe care le putem aplica pentru a ne camufla imperfeciunile și a ne valorifica frumusețea.

Rochiile cloș rămân ideale pentru a modela o talie fină și a camufla pulpele mai generoase, arătând picioarele mai suple.

Centurile înalte sau – cât timp prezintă o bază ce înaintează pe trunchi și nu sunt strict îndreptate spre bazin –  corsetele waspie vor oferi aceleași efect asupra unei talii definite.

Decolteul în V subliniează un gât fin, luminând chipul și atrăgând atenția asupra sa.

Colierele lungi vor avea flata partea superioară a siluetei, evidențiind un gât lung.

Talia înaltă pentru fustele midi sau la nivelul gambei oferă iluzia unor picioare mai lungi.

Pantofii stiletto cu vârf migdală subliniază picioare, sculptându-le în proporții mai fine.

Nu în ultimul rând definirea unor noi proporții poate fi realizată vizual inclusiv prin alegerea inspirată a materialelor, texturile sculpturale sau construcțiile în croitorie redefinind silueta, nepermițând eventuale denivelări ale imperfecțiunilor. De asemenea, țesăturile lejere precum jerseul sau cașmirul subliniază fin liniile corpului, avantajând trunchiul, brațele și umerii. Bineînțeles, esențial este să ne alegem întotdeauna atât hainele, cât și lenjeria intimă în măsura noastră, mărimile în care sperăm într-o bună zi să ajungem dezvăluindu-ne imperfecțiunile. în proporții mult mai urâte.URL scurt pentru acest articol: https://wp.me/p7nil4-TR