10 metode a face networking1 reader now

Expertul în dezvoltare personale Dale Carnegie evidenția ca reguli pentru networking: zâmbește, întreabă, ascultă, oferă o carte de vizită și rostește numele persoanei, doarece oamenii adoră să-și audă numele. Ar mai fi ceva de zis când vine vorba de a face networking cu eleganță?

1. Networking-ul nu ar trebui să vizeze nici rezolvarea vreunui punct critic al activității dvs (spre exemplu, necesitatea unei finanțări) și vreo agendă anume, ci relaxarea și entuziasmul de a cunoaște colaboratori și a avea acces la noi oportunități de piață indiferent când veți fructifica aceste cunoștințe.

2. Evitați o atitudine artificială, insistentă și impresionabilă, disperarea funcționează întotdeauna într-un sens invers celui dorit.

3. Nu uitați sub nicio formă că scopul prezenței dvs în respectivul lor este socializarea, nu obținerea vreo colaborări.

4. Sub nicio formă nu cereți vreun favor unei persoane pe care tocmai ce ați cunoscut-o, obiectivul networking-ului trebuie să fie construirea unor relații durabile, nu avantaje instant.

5. Un foarte bun exercițiu este să începeți cu persoanele pe care le cunoașteți oarecum și ulterior să vă îndreptați spre cele cu care să nu fi avut vreun contact precedent.

Citește și...  GÂND CĂLĂTOR

6. În orice efort de networking încercați să vă construiți conexiuni cât mai variate, nu doar dintr-un anumit domeniu.

7. Cu converații ușoare (snall talk) puteți menține o atmosferă cordială, pe care se poate dezvolta ulterior și networking-ul.

8. Deosebit de important este să nu desconsiderați oportunitățile pe care le pot aduc unele persoane cu care relaționați și pe care le-ați putea aprecia după apariție sau atitudine ca fiind nesemnificative.

9. Chiar dacă interacțiunea într-o anumită ocazie s-a dovedit un succes, faceți efortul necesar de a întreține relația respectivă, cel mai ușor printr-o invitație la prânz, la vreo prezentare sau un eveniment.

10. Esențial este ca întotdeauna să priviți networking-ul sub semnul echilibrului, mai precis să oferiți la rândul dvs la fel de mult pe cât pretindeți.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Publicat de

Diana Serpoianu

Trăiesc din reverie, mi-e refugiu, hrană, antidot și catharsis. Văd fericirea într-o continuă căutare de basme, închinându-mă vibrației lor chiar și ca martor distant. Văd împlinirea doar fiind un timid învățăcel până-n ultima clipă.