– Cum îţi place femeia? Ce te atrage iniţial la o femeie până s-o cunoşti atât de bine încât să alergi mai apoi alta? :))

–  Asta este o întrebare la care puteam să răspund acum 15-20 de ani.  Mâine poimâine fac 60. Mi se pare o întrebare caducă. Acum îmi plac femeile, aceleaşi femei.
– Și-atunci de ce crezi că nu ai fost statornic pe de altă parte, până  în prezent,  în nicio relaţie?..hotărât totodată în a-ţi schimba statutul din burlac în bărbat însurat, la casa lui??

Statutul asta este incert. După ce am să dezvolt un pic, ai să-nţelegi exact.
Uite..acum 15 ani mă certau nişte prieteni şi mă întrebau când am de gând să mă aşez şi eu într-o relaţie stabilă, să mă căsătoresc.
Culmeaaa, acum toţi sunt divorţaţi şi de fiecare dată când mă uit la ei şi le amintesc de întrebare, toţi îmi ocolesc privirea.
Doar unul a avut curaj să-mi spună… „ai avut dreptate!!”
Era la a treia căsătorie.
După a doua, înainte de a se duce la sfat, m-a întrebat de ce nu cred că relaţia va ţine.
„Păi pentru că, i-am spus, e inutilă a treia încercare.”
M-a întrebat atunci de unde ştiu şi i-am răspuns că se vede că nu ştie care este definiţia recăsătoriei.
„Recăsătorirea” este victoria speranţei asupra certitudinii.

A riscat, păi ce să-i fac? Acum râd eu de el.

– Hai frate..că-i evident ca n-ai prea vrut cu adevărat însurătoare ! N-ai vrut şi pace, recunoaște…!!
..că doar nu ştiai tu de acu’ 15 ani că se vor despărţi cu toţii la un moment dat,  și astfel,  fiind un  vizionar, nu ți-ai dorit să treci printr-un asemenea mare stres. :)) În fine, revenind la oile noastre, poți să-mi spui de ce ţi-ai ales  să fii şi regizor?

– Regizor sunt de mult, de când făceam televiziune.
Atunci însă mă numeam realizator de emisiune, tot un fel de regizor de altfel, doar un pic mai pragmatic în plus. Acum nu fac decât să folosesc ştiinţa optimizării şi să o aplic astfel la cinema.

– Ne place cum foloseşti ştiinţa optimizării, cum ai extins-o către cinema de asemenea… Și totuși care este cel mai îndrăgit film regizat de tine?..cu argument desigur dacă ai putea să confesezi

– Asta ar fi complicat dacă nu aş fi mândru de fiecare dintre ele într-un fel anume.
Primul, pentru că s-a întâmplat, după o aşteptare aşa de lungă.
Al doilea, pentru că l-am convins pe Bregovic să-mi facă muzica.
Al treilea, pentru că am avut ocazia să lucrez cu un mare actor, Adrian Titieni, şi să descopăr talentul altui actor excepţional, Tudor Smoleanu.

– 2-3 cuvinte despre tine?  Ce te caracterizează?

–  E greu să mai spun eu ceva des. Orice aş spune, lumea tot ce vrea o să creadă. Sau ce am lăsat eu să se întrevadă. Am fost indolent cu imaginea mea, m-am complăcut şi acum, idiferent ce fac, tot la imaginea creată se referă lumea. Până şi tu mă întrebi de femei, când nu mai e cazul.

– Lumea te vede așa cum exprimi şi te aude după cum te-mbraci, aşa e lumea, ce să facem?!? 
În altă ordine de idei, știu că-ți place să călătoreşti, acesta fiind chiar unul dintre hobby-urile tale, unde ţi-a plăcut cel mai tare de prin locurile prin care te-ai preumblat?!?

–  E greu să răspunzi la asemenea întrebare. Mi-e mai simplu să-ţi spun unde nu am călătorit, decât să spun unde aş vrea să merg, mi-e greu de asemenea, să fac comparații…mi-a plăcut fiecare țară prin specificul ei de ceva aparte, prin specific de regiune sau de tradiție sau de ocean sau de bucătărie.Sau.
Deci… n-am răspuns, dar m-aş întoarce însă, oricând, în Asia şi America de Sud.

– Înconjurul lumii în câte zile l-ai făcut? 

– Am făcut de două ori ocolul pământului de bună voie: o dată în exact 80 de zile ca în Jules Verne şi altădată şi cu barca şi pe uscat.URL scurt pentru acest articol: https://wp.me/p7nil4-ox