Sunteţi un cuplu statornic de când vă cunosc! De când v-am cunoscut Silvana, am gândit că la voi chiar transpare bucurie şi împlinire sufletească.. Crezi că ține doar de compatibilitate acest lucru?  Ori ești de principiul că mai degrabă se-ntâmplă pur şi simplu o simbioză de-a lungul anilor trecuți împreună, simbioză ce duce la o fericire de cuplu pe mai apoi?

Silvana:  Cred doar că dacă suntem compatibili în cuplu iniţial, acest lucru, pe parcurs, duce şi la dorinţa amândurora de a nu răni sentimentele celuilalt în vreun fel, condiţie sine qua non pentru a fi un partener bun, ba chiar fidel, deşi e greu de crezut în ziua de azi, ştiu..
atracţie + înţelegere + îngăduinţă + iubire multă ce se tot adună cu cât trec anii + copil/copii +..+…= statornicie sentimentală, aşa aş puncta într-un final.

Pepe: Important este să te iubeşti şi să te respecţi în continuare, deşi anii tot trec.
Să conştientizezi iubirea ce există între voi.
Să-i acorzi credit mereu şi s-o îngrijeşti în permanentă.
Astfel da, rămâi statornic sentimental şi în ochii celorlalţi, ce te privesc dinafară.
E un răspuns cumsecade, sau să mă mai gândesc un pic?!?😀

Ambele sunt niște  răspunsuri complete ce-mi întăresc prima impresie vizavi de relaţia voastră. Am zis bine şi eu??😀
Loft-ul reprezintă unul dintre cele mai cool și mai importante locuri de distracție din București, Mamaia..ba chiar și în Sinaia îl aflăm câteva week end-uri pe an. Loft-ul nu are anotimp, ne este prezent în suflet, un must have permanent.
De unde ideea?

Interviu Petru&Silvana Berciu - p2

Pepe: Este un proiect al nostru, al tuturor asociaţilor, mai vechi, în care chiar am pus suflet de la început.
L-am îngrijit cum trebuie din faşă, l-am crescut frumos ..şi-am avut şi un pic de noroc, probabil.
Am fost „statornici” şi încrezători că va fi un adolescent remarcabil, copilul nostru..şi aşa a şi fost.
De unde ideea şi aşa mai departe, nu-ţi spun..că dacă îmi vinzi secretul?!?:))

Fericirea este un lucru mărunt?  Ce definiție proprie ai pentru fericire?

Silvana: Fericirea e atunci când cei din jurul meu zâmbesc, iar eu zâmbesc odată cu ei, căci pentru mine zâmbetele chiar sunt molipsitoare. Fericirea pentru mine e reprezentată de cele mai simple momente, de chipul angelic al copiilor mei atunci când se trezesc dimineaţă, de îmbrăţişarea şi sărutul lor de noapte bună, de privirile complotative între ei şi tatăl lor, atunci când vor să-mi ascundă o năzbâtie, de o melodie frumoasă care-mi răscoleşte emoţii, de adormitul şi trezitul lângă persoana pe care o iubeşti zi de zi, timp de aproape 15 ani de zile.
Fericirea o caut zi de zi în lucrurile mănunte pe care le fac împreună cu copiii, cu Pepe, cu prietenii mei; nu e o nostalgie a trecutului şi nici o speranţa a viitorului. Prea siropos 🙂 ?

Chiar deloc!

Interviu Petru&Silvana Berciu -p3

Petru Berciu

Pepe: Silvana a spus aproape tot mai înainte!
Şi totuşi, vin un pic în completare.. Fericirea reală nu are nimic de a face cu situaţia materială. E o stare de spirit pe care ori o ai ori nu. Am văzut oameni fericiţi, care material nu aveau aproape nimic şi am văzut oameni extrem de bogaţi, care nu au reuşit niciodată să fie fericiţi !
Chiar cred că asta e o stare cu care te naşti sau cel puţin o înveţi în primele clipe de viaţă. Faptul că poţi să râzi sincer ( oricine îşi da seama de diferenţa dintre un râs sincer şi unul prefăcut ) pentru mine înseamnă FERICIRE .

Voi doi alergați viaţa, ambii sunteţi persoane extrem de active.
Nu devine totuși obositor câteodată să ai atâtea activităţi şi-atâtea drumuri tot mereu? Plus trei copii?!!:))

Silvana: Nu-i greu, căci aşa sunt de când m-am născut. Foarte energică, într-o continuă alergare, dar ordonată şi organizată în acelaşi timp. Îmi place să fiu aşa şi doar aşa mă văd, cum ţie îţi place doar invers.:)

Pepe: Mi-aş dori şi mai activ să fiu, dar în acelaşi timp să mă și odihnesc mai mult…! Cum ţi se pare asta?

Antagonic.

Pepe: În comparaţie cu Silvana, mie  îmi place să dorm măcar 30 minute după amiaza, însă de când a apărut Ioan, nu prea mai am timp și pentru somn la prânz. În altă ordine de idei, faptul că am o nevastă mai tânăra şi mai energică decât mine, nu face dacât să mă hrănească şi pe mine cu energie şi dorinţă de viaţă activă .

Silvana, cum reuşeşti să-mpaci totuși viaţa de noapte a Loft-ului cu viaţa de zi cotidiană, unde te afli în statut de mămică? Nu ţi-e dificil  ca în fiecare luni să-ncepi un program ordonat cu tot ceea ce implică activităţile părintești în genere, după ce ai petrecut un weekend obositor?

Silvana: Deloc! O noapte pe săptămâna ies şi eu..mă răsfăţ un pic!! Restul zilelor mă culc de pe la 10 seara! 11 câteodată..că mă trezesc devreme, nu ţi-am spus?!? Avem acea regulă pe care nu o încălcăm, nu ieşim în timpul săptămânii decât cu ocazii foarte, dar foarte speciale.

Pepe, tu cum te implici în activităţile celor trei copii ai tăi?  Ce crezi că este esențial să facă un tată pentru copiii săi?

Pepe: E important să-ţi înveţi copiii, indiferent de sex, să fie oameni frumoşi interior. Să ştie întotdeauna ce vor, să-şi dorească mereu un pic mai mult decât au deja, să fie responsabili, să fie curajoşi în a-şi asuma greşelile dacă le fac vreodată, să fie oameni deschişi şi pozitivi, competitivi.
Nu este greu să-ţi înveţi copiii despre ceea ce este bine sau rău, este însă întotdeauna dificil să le trasezi o traiectorie bună dacă nu le dai şi un exemplu personal bun.(asta e ca şi aia „să faci ce zice popa nu ce face el”…) Încerc  să fiu un părinte care nu se dezice, care aşa cum spune, aşa şi face. Consider că este cel mai important.
Cu Ioan, câteodată, nu îmi prea iese :-). Pentru mine cel mai important lucru din lume în ceea ce îi priveşte pe băieţii mei, este să reuşesc să fiu un tată cel puţin la fel de bun pentru ei cât a fost tatăl meu pentru mine . Şi asta nu e uşor …

Silvana Berciu

Silvana Berciu

Silvana, ştiu că ai un magazin cu hăinuţe pentru copii. Ţi-ai dorit în mod special să dezvolți personal o afacere proprie, considerând că-i necesar și pentru femeie să aibă o sursă de venit și satisfacție profesională sau ți-a apărut întâmplător o oportunitate în acest sens?

Silvana: Am un magazin de haine pentru copii, da, tot în asociere..ca şi Pepe, Loftul.
Şi îmi place să fiu activă, după cum ai spus şi tu şi îmi trebuia o ocupaţie pe lângă copii şi toate cele.
Până să-i nasc pe băieţi aveam full job, adică de dimineaţa până seara, dar când aveau gemenii 3 luni şi m-am întors la muncă am realizat că mă simt foarte frustrată lipsind atât de mult din viaţa copiilor.
Atunci am decis împreună cu prietena mea să deschidem un magazin online cu haine pentru copii, confruntându-ne amândouă cu lipsa acestora de pe piaţă românească şi aşa am reuşit să îmbin utilul cu plăcutul.
Ulterior am deschis şi un magazin stradal.

Hai şi de la voi o întrebare către mine! S-aud!😜

Pepe: Veniţi la mare weekendul cu 1 mai?

Hahah..om de afaceri pan’ la capăt…!! Având în vedere că-i și Paștele în aceeași perioadă, suntem un pic nehotărâți încă! Dar vă țin la curent!☺️URL scurt pentru acest articol: https://wp.me/p7nil4-pN