– O scurtă definiție a iubirii.

– Intrebarea care a chinuit generatii-ntregi de filozofi. Nu m-as incumeta sa-ti raspund eu. Din punctul meu de vedere e atunci cand sunt dispus sa dorm la EA.

– Te-am citit in „Consumatorul de suflete”  si pot spune ca mi-a placut scriitura..usurica dar profunda, modesta dar vanitoasa, ganduri amestecate in mintea unui mascul  controversat. Despre tine-i vorba acolo? Tu esti consumatorul cotidian, ori mai degraba  eroul reprezinta imaginea spre care tinzi, atat si nimic mai mult?

 Am auzit eu ca a cumparat cineva cartea! Tu ai fost ? Personajul principal e doar un personaj si trebuie luat ca atare.

– Crezi ca personajul cartii, sa-i spunem personaj daca asa preferi, intruchipeaza modelul de barbat invidiat in majoritate de restul ceilalti?

– Personajul cartii este invidiat de barbatii pana-ntr-o anumita varsta sau fara experienta.

– Consideri Consumatorul de suflete, ca fiind deja un succes pe piata? Te asteptai pe de alta parte, sa se bucure de un feedback atat de bun?

– Este un oarecare succes caci cifrele vorbesc. Acum e momentul sa-ti spun ca nu m-am asteptat si ca am fost placut surprins dar n-as vrea sa te mint de la-ntrebarea 4.

 Esti un barbat implinit? Ce ti-ai dori sa ai in plus, fata de ce ai in prezent?

–  Sunt un barbat fericit. Nu stiu mai mult. Sunt enorm de multe lucruri pe care mi le doresc inca.

–  Ti-ai dorit atentia presei, ti-ai dorit sa devii persoana publica, sau doar s-a intamplat sa fie astfel?

 Am sentimente amestecate pe tema asta. Cand eram foarte mic mi-am dorit, cand am capatat am detestat iar acum am invatat sa accept orice si sa „try 2 make the f’ing best of anything”.

 Ai deja in proiect o a doua carte pentru viitorul apropiat? Iti doresti acest lucru?

 – M-am gandit si-mi doresc acest lucru, da. Am si scris destule povesti dar inca nu sunt convins ca este vreuna gata sa vada lumina zilei.

 Revenim la iubire, acesta fiindu-mi totodata si subiect preferat, dupa cum stii de altfel. Cum iubesti tu, Codin? Cum manifesti iubirea pentru a se simti autentic, pentru a fi veridica? 

 M-am antrenat toata viata sa prind credibilitate la acel „te iubesc”. In ultima vreme ma pregatesc in cadrul Actoriedefilm.ro cu Dragos Bucur, Dorian Boguta si Alexandru Papadopol.

– Crezi ca exista cupluri fericite cu adevarat pe termen lung? In cateva cuvinte, daca poti sa-mi spui ce ingrediente sunt necesare intr-o relatie de cuplu statornica in sentimente. Certurile dese crezi ca mentin stabilitatea relatiei, ori dimpotriva, consideri ca mai degraba diplomatia reprezinta cheia pentru un echilibru firesc al cuplului?

– Nu exista o reteta clara. Foarte putine rezista, din ce in ce mai putine. Doar baza conteaza in final. Daca atunci cand dispare tot restul ramane macar respect, incredere si valori comune.

– Calitati si defecte, ai si de-astea?

– Voi dezvalui doar unul/una. Lenea. In timp am transformat-o din defect in calitate ce-mi permite sa visez.

– Si pe final ce zici, strangem gasca si mergem la Loft pe 1 mai?

 Daca e 1 mai e Loft.

Codin Maticiuc

Codin Maticiuc

 

 URL scurt pentru acest articol: https://wp.me/p7nil4-uP