Greșelile pe care le facem la sală1 reader now

Știm, sala urmează propria ei etichetă și cere un anumit angajament -nu, abonamentul ce ține companie buletinului în portofel, ne părăsindu-l la nevoie nu-i suficient- dar înainte de toate, ar cam trebui să ne implice spre o mai bună concentrare, dacă nu dorim ca singurele calorii topite să fie cele de la schimbarea din vestiar. Iată cum ne furăm singuri șapca de antrenament și nu, nu putem da vina pe lipsa unor sesiuni cu vreun antrenor privat dacă rezultate întârzie să apară.

– Pauzele lungi și dese, cheia marilor succese – dacă tot ne-am pregătit bioritmul pentru efort, de ce să ne abatem de la drum când fără pauze altele decât cele din schimbarea de exerciții reușim și inducția potrivită de hormoni și arderea grăsimilor?

– Ignorăm importanța încălzirii și așa ajungem să ne epuizăm, să lucrăm cu o musculatură nepregătită și să ne deteriorăm în timp încheieturile.

– Ne menținem pe anumite greutăți, când eficiența vine alegând altele mai provocatoare iar pe măsură ce creștem mari ne despărțim de unele jucării în favoarea altora.

Citește și...  Cum ne antrenăm capacitatea cognitivă și creativitatea?

– Alergăm după siluetă când ar trebui să țintim și spre postură, flexibilitate, mobilitate, funcționalitatea trupului, activitatea cardiovasculară, reducând astfel și riscurile de rănire și blocaj muscular.

– Ne-am obișnuit să lucrăm grupele de mușchi pe rând în desfășurarea uri săptămâni, însă cercetările arată că fibra naturală tolerează pentru fiecare parte a corpului două antrenamente pe săptămână. Așadar, dacă am ales patru sesiuni pe săptămână, putem să împărțim programul între a lucra partea superioară și cea inferioară a corpului.

– Evităm ridicările iar apoi ne întrebăm ce ne facem cu postura cocoșată și ne supără momentele în care ni se blochează corpul aplecându-ne.

– Să nu uităm că exercițiile bazate le balans fac reale minuni atât în mobilitate, cât și definirea acelor proporții la care visăm cu toții.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Publicat de

Diana Serpoianu

Trăiesc din reverie, mi-e refugiu, hrană, antidot și catharsis. Văd fericirea într-o continuă căutare de basme, închinându-mă vibrației lor chiar și ca martor distant. Văd împlinirea doar fiind un timid învățăcel până-n ultima clipă.