Dragostea e doar un cuvânt până când cineva îi dă un sens1 reader now

Dragostea este doar un cuvânt până când apare cineva și îi dă un sens. Cred cu tărie că dragostea poate vindeca orice boală a sufletului, orice handicap al ființei, orice frângere de aripi. Orice. Dincolo de cele opt litere și un spațiu se află magia pe care o citeam în povești, atunci când eram mici. Nu suntem Făt Frumos și Ileana Cosânzeana, ci oameni simpli care iubesc alți oameni simpli. Și cea mai frumoasă iubire este cea simplă, cea în care lucrurile se întâmplă de la sine.

Iubește-o la nebunie. În fiecare zi. Și atunci când îi este teamă că nu va reuși, dar și atunci când bucuria îi udă obrajii. Iubește-i haosul organizat din cap și din dulap. Iubește-o dimineața când faceți baie de soare și noaptea când vă acoperiți cu razele lunii. Iubește-o cel mai mult atunci când îți spune că nu merită toată iubirea ta. Iubește-o chiar dacă este la sute de kilometrii. Arată-i că doi este cea mai frumoasă cifră și în doi este cea mai frumoasă lume. Iubirea are limite doar dacă ni le impunem.

Sărut-o și îmbrățișeaz-o. Acoperă-i fiecare centimetru. Cuprinde-i toată lumea în îmbrățișarea ta. Rămâi pe buza superioară, privește-o în ochi, ia-o în brațe. Cunoaște-i buzele, pielea, ca și cum ar fi singura cunoaștere de care ai nevoie.

Cere-ți iertare și iartă. Amândoi greșiți, amândoi construiți. Suflet lângă suflet, mână în mână. Dragostea iartă. Tot ceea ce nu o sfărâmă, iartă.
Dansează cu ea. În ploaie, printre oameni, în casă, desculți în iarbă. Lasă iubirea să vă conducă pașii spre cel mai frumos vals. Să îți conducă mereu pașii pe același drum: către ea.

Citește și...  Neuronul bărbatului

Joacă-te cu ea. Fără să îi pui piedici, fără să o împingi, fără să o lovești, fără să trișezi. Joacă-te cu senzațiile ei atunci când o săruți, când o mângâi. Fă să conteze jocul, nu cine îl câștigă.

Fă-o să râdă. Orice haine ar purta, oricum s-ar machia, are nevoie de zâmbet pentru a fi completă. Glumește cu ea, gâdilă-i sufletul.

Dar știi ceva?
Dacă o iubești pe femeia care îți este alături, nu trebuie să îți spun eu ce ar fi frumos să faci!
Cred că trebuie să simți tu.
Fii un bărbat pentru ea, nu o povară ce-i apasă umerii!
Fii pieptul de care are nevoie, seara, să pună capul!
Fii mână care nu îi mângâie doar trupul ci și sufletul!
Fii bucătarul care-i hrănește sufletul cu cele mai bune preparate!
Fii ploaia ce-i stinge focul inimii și focul ce-i aprinde pasiuni!
Fii adăpostul ei atunci când, speriată, apare la ușă ta!
Fii responsabil, în egală măsură, pentru fericirea voastră!
Fii ziua în care ea a cunoscut fericirea!


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Publicat de

Bogdan Marcu

Scriu cum scriu, s-ar putea să nu-ţi placă, să te simţi puţin incomod. Nu-i nimic, o s-ajungi să mă suporţi aşa nenorocit cum sunt!