Lichid, stick sau pudră? 

Desigur, am putea crede că fondul de ten stick aduce avantajul unei aplicări mai ușoare, eventual concentrate strict asupra unor zone cu imperfecțiuni.

Din păcate, comparativ cu fondul de ten îmbuteliat într-un flacon, cel sub formă de stick sau de pudră ia contact mult mai frecvent cu aerul, nepermițând o conservare atât de sigură.

De asemenea, pulverizatorul permite dozarea perfectă pentru aplicare, eliberând fondul de ten în cele mai igienice condiții, comparativ cu stick-ul sau etui-ul asemănător unei pudriere.

După ce am bifat condițiile de păstrare, să vedem cât de ușor se aplică și cum se comportă pe ten cele două texturi.

În funcție de concentrație, fondul de ten fluid permite o aplicare delicată, imperceptibilă sau din contră, una densă, pretabilă în special pentru proiectele artistice și machiajul teatral.

Poate că fondul de ten pudră pare a fi opțiunea ideală pentru un efect mat, întotdeauna ușor de obținut în special într-o continuă criză de timp, însă dacă în momentul aplicării el oferă confortul unei texturi lejere, pe măsură ce trec orele fața va părea din ce în ce mai încărcată și ridirile fine și cele de expresie din ce în ce mai vizibile.

Mai mult decât atât, fondul de ten pudră are tendința de a se strânge pe față.

Lichid, stick sau pudră?

Cum alegem fondul de ten?

Cum alegem fondul de ten?

Ce ton alegem?

Uitați regula aceea ce ne învață ca fondul de ten se testează la încheietură, nuanța pielii fiind rareori uniformă privind spre față și trup.

Alte sfaturi primite ne recomandă să încercăm fondul de ten pe linia mandibulei, însă pentru a fi cu adevărat sigure de o decizie bună, verificați nuanța și pe porțiunea dintre nară și obraz, cât și sub ochi, de-a lungul pomeților.

De asemenea, să nu uităm că prin contactul cu soarele nuanța tenului nostru poate varia de la un anotimp la altul, așadar orientați-vă spre două tonuri sau eventual, dacă stăpâniți arta amestecului de tonuri, o paletă cu doua sau trei dintre nuanțele primare de ten v-ar fi de ajutor!

Nu uitați ca întotdeauna să testați nuanța fondului de ten la lumina naturală!

Ce textură?

Nimic nu e mai frustrant decât să ne vedem în oglindă și să ne simțim toate imperfecțiunile tenului încă mai intense decât în mod obișnuit. Ten uscat ce strânge pentru ca sub stratul de machiaj să ne simțim pielea cum pulsează, arde și parcă strigă după hidratare? Verificați întotdeauna formula și alegeți pentru pielea uscată un fond de ten în texturi lichide, cremoase și chiar spumă.

Nu uitați radianța, texturile mate subliniind tenul uscat.

În tot acest timp, pentru tenul gras texturile cremoase pot evidenția porii sau acneea, cea mai bună alegere fiind formula bazată pe apă sau pe pudră.

Cum îl armonizăm cu pudra?

Ni s-a tot spus că pudra ne ajută să fixăm fondul de ten sau chiar să scăpăm de paloare printr-un ton ceva mai energic, apropiat de bronz, nu?

Să nu uităm totuși că odată ce am ieșit din casă, machiajul nostru ar trebui să ne rămână fidel pentru câteva ore bune, dar cum nu întotdeauna ne ies socotelile, fie programul nostru devine imprevizibil și rămânem în oraș cu prietenii sau pentru diverse oportunități, fie la o viață activă se adaugă și o vreme nu tocmai mereu plăcută.

Aspectul fondului de ten oricum va fi afectat de ritmul alert al programului zilnic iar soarele, vântul și poluarea cu greu îl pot menține impecabil.

În aceste condiții, un surplus vizibil de pudră ar fi tot ce-i lipsește tenului nostru în agitația cu care jonglăm cu task-urile zilei.

Și atunci renunțăm la pudră? Nu neapărat, ci doar o alegem ceva mai inspirat, optând pentru texturi ușoare, translucente, pe care să le aplicăm delicat cu o pensulă pămătuf după ce fondul de ten s-a uscat pe pielea noastră.



URL scurt pentru acest articol: https://wp.me/p7nil4-ry