Iubirea, acceptarea, respectul, sentimentul de a fi dorite, siguranța, pasiunea toate acestea sunt  lucruri pe care femeile și le doresc într-o relație. Evident că există și altele și că în plus, fiecare persoană are dorințe specifice, însă astăzi îmi doresc să mă axez în special pe aspectul specific al siguranței emoționale în relațiile de cuplu.

Provocarea cu care ne confruntăm pentru satisfacerea acestei dorințe constă în faptul că sentimentul de ”siguranță” este generat uneori de dinamici opuse, fapt ce poate crea conflicte în cuplu. Modul în care o femeie se simte cu partenerul ei  se poate schimba de la un moment la altul, și tocmai din această cauză ea poate să îi producă bărbatului un sentiment de confuzie deoarece  pare să dorească două lucruri diametral opuse. Dacă am deveni conștienți de paradigmele de convingeri care intră de fapt în conflict în astfel de momente, probabil că tot acest iureș de întrebări nedumerite ar căpăta un sens și am  fi capabili ast6fel să ne și eliberăm de  stareaincertă  de care ne-am lăsat copleșiți.

Ne-ar trebui inițial să înțelegem o parte dintre aspectele importante ce creează  sentimentul de siguranță într-o relațiede cuplu. Acceptarea necondiționată a unei femei de către un bărbat înseamnă că acesta nu o judecă și nu o critică. Ea poate să comunice sincer, să fie ea însăși, și să se simtă în siguranță din punct de vedere emoțional.


Femeile se simt în siguranță din punct de vedere emoțional cu un bărbat care va fi disponibil din punct de vedere emoțional, sincer, de încredere și autentic. Acestea sunt calități emoționale pe care le pot respecta și admira femeile la un bărbat. Un bărbat care dă dovadă de caracter și profunzime emoțională este un bărbat care știe cine este și se place. Iubirea sa de sine este atât de puternică încât nu are nevoie să câștige simpatia altora încercând să fie ceva ce nu este. Puterea lui nu este de natură fizică, ci ține de claritatea minții și emoțiilor sale. Acestea sunt calități pe care femeile nu doar că le admiră, dar care le și determină să se simtă în confort emoțional. Sunt de părere că acest bărbat trăiește cu integritate emoțională.
Un alt factor care creează un sentiment de siguranță pentru femei este convingerea că relația este solidă și va merge. Atunci când un bărbat își petrece timpul ocupându-se de activități simple, cum ar fi gătitul și curățenia împreună cu partenera sa, transmite acesteia mesajul că este dedicat relației respective. Nu are rost ca femeile să își investească timpul într-o persoană care le-ar putea părăsi curând. Ele vor să știe dacă partenerul lor are abilitatea și dorința de a le reflecta dorința de angajament emoțional profund.

Există și teama că, după ce s-au atașat emoțional de un bărbat, se vor despărți. Este normal să ne punem întrebări cu privire la viitorul relației. Uneori, femeile doresc să se simtă în siguranță față de durerea potențială reprezentată de o inimă frântă. Vor să evite emoțiile asociate cu singurătatea. Acest tip de siguranță are legătură de fapt cu autoprotejarea de emoțiile dureroase rezultate din temerile de despărțire și singurătate. Atunci când un bărbat este distant din punct de vedere emoțional și fizic, acest lucru poate să le trezească femeilor sentimente de singurătate și de teamă de despărțire. Căutarea acestui tip de siguranță emoțională poate să ducă la o dramă emoțională.

Pentru a-și alunga temerile de a trăi singură, femeia va face eforturi pentru a-și păstra partenerul aproape. Ar putea să îl critice pentru că iese într-o seară cu băieții. Atunci când își descurajează partenerul să facă alte lucruri, crește însă de fapt timpul pe care îl petrec împreună. Un comentariu critic este un mod de a îi respinge comportamentul astfel încât să evite criticile pe viitor. Atunci când arată că este tristă, bărbatul va observa și ea va primi ce vrea. Dacă are loc o schimbare emoțională mare, dinamica poate să includă mânie și gelozie. Este posibil ca bărbatul să ajungă să se simtă vinovat pentru că a făcut ceva ”greșit” și a supărat-o. Este posibil ca bărbatul să dorească să evite ieșirile cu băieții pentru a nu trebui să se mai confrunte cu reacția ei emoțională.
Dorința unei femei de a avea o relație apropiată cu partenerul ei poate să rezulte din integritatea ei emoțională. Dorința de a petrece timp cu partenerul ei pentru a se distra și a crea împreună poate să fie complet autentică. Atunci când trăiește cu integritate emoțională, sentimentul de siguranță este normal, din moment ce împreună reprezintă o forță mai puternică decât atunci când era singură. Nu mai trăiește cu integritate emoțională atunci când motivația ei pentru a petrece timp împreună este să nu fie singură.

O femeie care trăiește cu integritate emoțională poate să ceară ce dorește, inclusiv să petreacă timp cu partenerul ei. Uneori, ne este foarte greu să discernem dacă acționăm ca urmare a dorințelor noastre sau pentru a ne evita frica. Un mod de a ne da seama este observarea reacției emoționale atunci când nu obținem ce dorim.

Situația pare imposibilă. Dacă un bărbat este de acord, poate să îl considere slab. Dacă nu, va crede că nu îi pasă de ea. Este imposibil și pentru femeie. Dacă nu face un efort pentru a se apropia de el, poate să se simtă incomod și să îi fie teamă de singurătate. Dacă face eforturi pentru a-și ține partenerul aproape, acționează din frică și riscă să devină obsedată de control și să își piardă respectul pentru ea și pentru partenerul ei.
Pare imposibil doar dacă ne limităm opțiunile la strategiile compensatorii de control. Dacă dorim să descoperim fericirea adevărată în relațiile noastre, va trebui să renunțăm la convingerile și presupunerile care creează temerile dureroase și comportamentele de control. Va trebuie să căutăm o soluție emoțională în afara celor sugerate de mintea noastră ca soluție pentru temeri.

Iubirea adevărată în relații este prezentă atunci când nu există teamă.
Teama de a fi singuri este combinată cu presupunerile și convingerile privitoare la experiență și la noi înșine. De obicei, aceste convingeri implică ideea că nu suntem suficient de buni, că nu merităm să fim fericiți, sentimente de auto-respingere și de a fi respinși de alții. Aceasta este o emoție dureroasă de care oamenii vor să fie protejați. Aceste convingeri sunt minciuni și există doar în minte noastră. Pentru început, au existat multe momente când am fost singuri și fericiți. Doar că am învățat să asociem singurătatea cu nefericirea. Atunci când eliminăm convingerile de bază de auto-respingere, nu ne mai temem de singurătate și lăsăm loc acceptării și iubirii de sine. Schimbarea convingerilor elimină și nevoia și comportamentul de a fi obsedați de control în ceea ce-l privește pe partenerul nostru. Iubirea adevărată înflorește în absența temerilor.

Ce motivează un bărbat să fie cu partenera sa?
Avem mai mult decât suficiente materiale pentru a discuta despre jumătatea de relație a bărbatului. Motivele și integritatea bărbatului cu sine însuși sunt complet necunoscute. Ar putea să răspundă la cererea partenerei sale doar pentru că o iubește și vrea să fie fericită. Astfel trăiește cu integritate emoțională deplină. Cu toate acestea, un bărbat pe care reacțiile ei îl fac să se simtă incomod sau care se simte vinovat nu mai trăiește cu integritate emoțională. Chiar dacă acțiunea lui de a petrece timp cu ea este la fel, motivele sunt diferite. Ceea ce se întâmplă în mintea bărbatului cu emoțiile și convingerile sale este complet diferit. Acest exemplu se referă mai mult la percepția femeii privitoare la bărbat decât la bărbat în sine.

Din punctul meu de vedere, există un procent mic de bărbați care trăiesc cu adevărat cu integritate emoțională. Aceasta este pierderea bărbatului. Calitatea emoțională a vieții sale ar fi mult mai frumoasă, dar ar și emite o senzație de atracție pentru femeie. În profunzimea integrității sale emoționale, o femeie dorește să fie cu un bărbat profund din punct de vedere emoțional. Nu toate femeile se simt comod într-o astfel de situație, dar, la un anumit nivel, toate își doresc o conexiune emoțională profundă.

O femeie poate să aleagă să aștepte un bărbat care dispune de caracterul și integritatea pe care ea le respectă și le dorește. Cu toate aceste, în timp ce așteaptă, ar trebui să se și pregătească. Atunci când va fi cu un bărbat integru nu va fi la fel ca atunci când a fost cu alți bărbați. El va căuta o parteneră care îl va trata cu același nivel de iubire necondițională cu care se tratează pe sine. Dacă ea își aduce judecățile, temerile și reacțiile emoționale în relație, el ar putea decide că preferă să fie cu altcineva.

Atunci când o femeie întreabă încotro se îndreaptă o relație, adeseori întrebarea este pusă de mai multe aspecte ale personalității ei. În mod autentic, ea dorește să știe dacă bărbatul dispune de profunzimea emoțională necesară pentru un angajament mai mare sau dacă acesta este limitat de temerile sale. Cu toate acestea, ar putea să întrebe și pentru că teamă îi impulsionează mintea să caute simboluri de siguranță în relație. În acest caz, motivația ei de a ști este asociată mai mult cu teama decât cu profunzimea sentimentelor ei.URL scurt pentru acest articol: https://wp.me/p7nil4-17l