Ieri, m-am trezit față în față cu ea, cu femeia alături de care mi-ai petrecut ultimele săptămâni încercând s-o descopăr, s-o ating încât să tresară. Ne bem vinul în localul preferat, față în față.

-Simt că vrei să mă întrebi ceva, îmi spun cei doi ochi căprui în timp ce împingea fumul de țigară spre tavan.

-Ai dreptate. Lămurește-mă cu niște chestii, te rog.

-Te ascult. Își sprijini coatele de masă și mă privea fix. Mă simțeam ca și cum eram pe o scenă și mii de ochi sunt ațintiți spre mine. Are o privire pătrunzătoare, mereu am simțit asta.

-Ce-și dorește o femeie de la un bărbat? o întreb.

-Depinde de femeie. Despre ce femeie vorbim aici? Despre femeia pentru care contează doar ce are bărbatul în portofel sau despre femeia pentru care contează calitatea bărbatului și atât?

-A două.

-Bun. Nu lua de bun tot ce-ți spun, e doar părerea unei femei care a avut bărbați cu bani mulți și bărbați care abia își duceau zilele cu ce câștigau.

Și-a aprins o țigară, cât să-și regleze gândurile, apoi a continuat:

-O femeie își dorește de la un bărbat fermitate, putere, liniște, devotament, sinceritate și respect. Poate că nu în ordinea asta. Hai să-ți explic de ce este important fiecare astfel de aspect.

-Te ascult, îi spun.

-O femeie are nevoie de un bărbat ferm, care să știe să se impună atunci când femeia o ia razna, însă care cunoaște și limita dintre a fi ferm și a fi bădăran. Are nevoie de un bărbat puternic, nu pentru a căra plasele de la plasă, ci acel bărbat care se plânge mai puțin decât femeia – dacă amândoi se plâng în acceași manieră, este o scenă pe care-o vezi la priveghiuri. Are nevoie de un bărbat care să-i ofere liniște, căci vor fi momente când lumea ei se va zgudui din temelii și este important ca bărbatul, printr-un singur gest, să-i redea echilibrul minim. Are nevoie de un bărba devotat atât ei, cât și relației, un bărbat care nu simte nevoia să-și demonstreze bărbația flirtând și cu altele, ci îndrăgostind, în fiecare zi, de el aceași femeie. Are nevoie de un bărbat sincer care este suficient de bărbat încât să nu fie tentat să mintă, unul responsabil, unul care știe să recunoască o greșeală, o neputință, ceva ce-l depășește. Are nevoie de un bărbat care să o respecte pentru ce este femeia din fața lui, care să aibă cei șapte ani de acasă, căci respectând femeia, se respectă și pe el.

-Ai putea scrie o carte la cât de multe mi-ai spus. Femeia nu are nevoie și de iubire? o întreb, căci omisese asta.

-Iubirea vine odată cu cele enumerate deja. Iubirea este dependentă de tot ceea ce ți-am descris.

-Nu ți se pare că ceri cam mult?

-Ba da, dar eu știu cât ofer și te asigur că valorez atât cât cer.URL scurt pentru acest articol: https://wp.me/p7nil4-Gj