Acum câteva luni am avut un client care se refăcea după un divorț. Mi-a spus că motivul pentru care soția a divorțat a fost că era dezorganizat și nu îi punea cănile și farfuriile în chiuvetă. A început să-mi explice că un alt motiv ar fi că își lăsa hainele pe jos, era leneș, avea o de dependență de jocurile video și a ales să nu comunice prea mult cu ea. El chiar nu înțelegea de ce l-a lăsat după 3 ani de căsnicie. A zis că ea îl ruga să își adune hainele de pe jos sau să pună cana în chiuvetă și el îi răspundea cu dar poate mai folosesc o dată cana sau poate port hainele mâine. Nu i-a fost deloc de folos, dar în capul lui răspunsul era logic. În mintea ei era o lipsă de respect și el refuza să vadă cum o făcea ea. Ea nu a renunțat la obiceiurile sale și nici nu a făcut nimic prin casă.

Am început să discutăm despre ce înseamnă căsnicia și parteneriatul. Părea chiar surprins să afle că este un parteneriat unde ambii oameni sunt responsabili pentru ei înșiși și să se asigure că partenerul lor de viață este respectat, îi pasă de el și e apreciat.

Nu știa cum să facă asta așa că am petrecut ceva timp discutând moduri în care să-și ajusteze comportamentul să devină mai bărbat după cum a zis. Să fie mai masculin, să îi pese mai mult și să fie corect.

Am lucrat împreună pentru câteva săptămâni și am făcut progrese incredibile. Voia cu adevărat să devină un bărbat echilibrat care putea să-și facă soția fericită, mulțumită și să o facă să se simtă iubită în fiecare zi. A înțeles ce a făcut și cât rău i-a făcut până acum.

După câteva săptămâni și-a recuperat soția deși fuseseră despărțiți o perioadă. Soția lui încă îl iubea, dar era deranjată de atitudinea lui egocentrică căreia simțea că nu îi mai poate face față și nu voia să aducă un copil pe lume când relația lor era așa tumultuoasă.

Am avut câteva ședințe în care am discutat despre echilibru, egalitate, apreciere și respect, toate acele lucruri pe care el ca bărbat a realizat abia acum că nu le-a oferit soției sale. Acest tip de comportament este învățat din copilărie, în special de la mama care a stat acasă concentrându-se pe grija pentru tată, casă și copii. El se aștepta ca soția sa să facă la fel, indiferent că și ea lucra full time.

Câteodată nu ne dăm seama că timpurile s-au schimbat, generațiile au evoluat și echilibrul și egalitatea sunt părți importante ale oricărui parteneriat sau căsătorie.

Acest cuplu a participat la trainingul Când eu devine noi și acum se înțeleg chiar bine. Chiar am primit ieri un telefon de la ei să îmi spună că așteaptă primul lor copil. Sunt amândoi fericiți, conectați și atunci când apar divergențe nu mai există certuri, țipete sau vorbe urâte aruncate.

Când cuplurile întâlnesc probleme și adversități, în loc să fugă de ele, pot să le remedieze și să le rectifice în ceva timp, cu efort și sfaturi. Acest cuplu poate să fie doar un alt divorț statistic deși s-au împăcat mai puternici ca oricând, înțelegându-și rolul, responsabilitatea în relație și fiind mai bine pregătiți pentru orice problemă poate apărea. Soțul încă se joacă pe calculator, dar numai în anumite zile și la anumite ore. Cu alte cuvinte, au consimțit la anumite limite cu care amândoi se simt confortabil. Acum el își ia responsabilitatea pentru ceea ce face fără să se aștepte ca soția să fie sclava care să adune după el înțelegând ce comportament copilăros și jignitor a avut față de ea.

De fapt, el este acum un bărbat mai echilibrat, mai puternic și mai capabil; iar în ochii femeii sale este un bărbat adevărat, bărbatul ei care o iubește și o adoră. El nu se cațără pe munți, nu conduce o companie și nu se luptă cu tigrii, dar este bărbat adevărat pentru că este destul de profund pentru a fi blând, bun, respectuos și o apreciază pentru tot ce face.

Iubirea, respectul și aprecierea persoanei pe care ai ales-o ca partener pentru totdeauna, sunt lucruri pe care le merită la fel ca tine. Dacă vreodată unul dintre voi are nevoie de o reamintire a acestui lucru, te rog oferă-i o clipă pentru a-i aminti și pentru a primi sprijin fiind sigur că mesajul a fost auzit și înțeles. Efortul merită toți banii!

PitchMeNow



URL scurt pentru acest articol: https://wp.me/p7nil4-1dL