Sofocle. Freud. Chiar și Jim Morrison știa acest lucru.
Întâlnești o femeie și cu tine ea se simte ca acasă. Și viceversa. Niciunul dintre voi însă nu aveţi vreun plan pentru un angajament pe termen lung, vreţi doar ceva ocazional. Feromonii voştri se potrivesc. Felul în care ea vorbește îți place. Limbajul corpului ei te incită. Și viceversa.
„Simt într-adevăr o legătură cu tine.”
….apoi vă treziți brusc în mijlocul nopţii, goi, agățându-vă unul de celălalt, transpirați, mototolind firesc așternuturi mătăsoase în lumina lunii pline de vară târzie.
Zilele trec. O aduci la locul de muncă, dar nu prea ştii cum s-o prezinţi încă. Este prietena ta, desigur. Ai și întrebat-o oficial în noaptea aceea, când erați transpiraţi și interconectaţi. „Evident că da”, ți-a răspuns..”sunt iubita ta, firește”. Vorbiţi apoi amândoi despre faptul că nu ştii cum s-o prezinţi celorlalți, deși in speță tu de fapt nu știi să ți-o prezinți ție😀…mai povestiți amuzați despre modul în care amândoi ați jucat dur la început..și tot așa mai departe.
De Anul Nou, la ora 12, te întreabă cu emoție: „ îmi spui?”…și amândoi răspuneţi într-un glas: te iubesc! Vă sărutaţi şi râdeţi copios, vă-mbrățișați cu dragoste multă în priviri, zâmbită timpuriu.
Mai târziu începi să remarci cât de mult seamănă cu mama ta. Este cam de aceeași înălțime. Ten închis la culoare și păr castaniu. Același temperament mocnit. Îţi face zile fripte la fel câteodată, în special atunci când roşeşti că ai făcut o glumă nesărată. „Te-ai înroşit. Oh, ești așa de drăguț, iubitul meu frumos”.
În altă ordine de idei, sânii moi ai mamei tale te-au alăptat și te-au dezmierdat cu iubire în copilărie. Ca adult, indiferent de sex sau de orientare, vei considera ideea unui sân la fel de caldă și liniștitoare.
..imaginează-ți că ești încă un copil, legănat şi dezmierdat. E aşa de bine, nu?? Simți că eşti iubit. Unii oameni iau ecstasy pentru a simți această iubire necondiționată.
…ori mai degrabă pentru a o preface, căci știm cu toții că-i doar o iluzie…😅😅
Copil fiind dormitai oboseala pe genunchii mamei tale diminețile înainte de a pleca la școală. Ea stătea în scaunul ei confortabil în camera din față, pară și vezi cafeaua aburindă ce îi era așezată pe masa de lemn de lângă ea.
Astăzi pui capul în poala iubitei tale atunci când esti obosit, atunci când te uiți cu ochii abia întredeschiși la televizor. Ea te mângâie prin păr, iar tu te simți în siguranță.
Precum în copilărie când petreceai oboseala cu mama ta.
Lucrul amuzant este, că la fel ca mama ta și ea, prietena, îţi poate crea ceva probleme în timp. Mai ales dacă locuiţi împreună. Trebuie să înveți să ceri permisiunea iubitei tale, spre exemplu, dacă vrei să vină prietenii pe la tine în vizită la un meci și-o bere, trebuie să-i spui ei în primum rând cum ţi-ai organizat timpul pentru weekend-ul ce vine, ori pe unde eşti seara dupa job.
Lipsa de comunicare se transformă altfel în certuri.
.uneori chiar dacă faci sau spui lucruri care ţie-ţi par în regulă, pe fondul lipsei de comunicare, vei fi pedepsit. Uneori simți că femeia vrea să te domesticească.
..și ai dreptate, da, ea chiar vrea acest lucru. Însă reține! scopul ei este unul nobil: fericirea vostră împreună.
Nu există niciun fel de dorință în dragostea maternă, așa cum există în relațiile adulților, aici se face marea diferență.
În relația de cuplu există doar giugiuleala. Grija. Protecţia. Vrei să o protejezi. Să fii acolo pentru ea. Să o faci să râdă. Iar scopul nespus al celor mai multe relații este compania pe tot parcursul vieții și familia. Fericirea. Împlinirea.
Și da, trebuie să înțelegi cum că femeia îți va fi importantă tot timpul vieții tale.
…în copilările cine te-a ajutat când erai bolnav? Cine te-a ascultat când erai trist? Cine ţi-a lăudat succesul? Cine a râs şi s-a bucurat de viaţă împreună cu tine?
Mama ta.
Acum ești adult.
…cine se îngrijorează atunci când mergi la o plimbare cu bicicleta după lăsarea întunericului? Cine are grijă de tine când ești bolnav? Cine vrea ce e mai bun pentru tine şi te ia la întrebări?
Prietena ta. Soţia ta. Partenera ta.
Femeile sunt creaturi dihotomice.
Ah!..iar fără ele viața ți-e pustiu!Hahahah..
Aseară, printre altele, chiar m-a întrebat fi’meu cum l-am cunoscut pe tatăl lui.
..cel mai mișto bărbat pe care l-am întâlnit în viața mea, asta printr-o paranteză aducând eu acum vorba.
„La o petrecere”, i-am răspuns zămbind blajin cu imaginea soțului meu serios și blând în fața gândului.
Și..uite-așa am ajuns în dormitor.
….asta firește că n-am adăugat.Șșștt!😅😅
Zi cu soare, dragii mei!
Pesti cu Gemeni
Sangvinicul mă îmbracă într-un superficial selfiest, colericul îmi reproşează ambiţia ascunsă de un timp pe după colţ, melancolicul mă gândeşte şi mă protejează impunându-mi reguli ale societăţii pe care ador să le încalc în particular, iar flegmaticul m-ajută să-mi ţin doar oameni mişto prin jur. Sunt Adina Banea si-mi place numele meu.
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.