Distrug aceste gesturi comune o relație?1 reader now

Avem propriile noastre comportamente și avem o relație cu o persoană care le are pe ale ei. La început credem că sunt drăguțe până devin enervante. Ce se întâmplă când devin de-a dreptul enervante și ne aduc în pragul frustrării sau furiei?

Sunt multe lucruri pe care partenerul le poate face pentru a ne enerva și cel mai bun lucru pe care îl putem face este să discutăm despre aceste sentimente cu el și să găsim o soluție. Ei nu au nicio idee despre cum ne simțim și putem deveni mai frustrați pe măsură ce ei nu observă frustrarea noastră.

Dacă partenerul tău continuă să facă un lucru care te irită, vorbește cu el, este necesar! Dacă nu faci asta, iritarea ta va crește în timp ce partenerul tău rămâne în întuneric neștiind că te simți așa. Până la urmă, nu citim minți.

Lucruri cu care partenerul ne poate enerva până la a distruge relația sunt:

Să lași lucruri pe podea și să nu le strângi după tine

Acest lucru este cel mai important lucru aflat sub atentă observație într-o relație. O persoană continuă să își lase hainele, pantofii sau cănile și vasele murdare prin casă. Acest lucru este foarte egoist, în special dacă partenerul tău ți-a cerut să te porți ca un adult în loc de un copil. Până la urmă mama ta nu mai e lângă tine să facă totul pentru tine, nu că ar fi fost acolo în ultimii 10 ani. Dacă asta te enervează, fă pe adultul și strânge după tine. Să lași lucruri prin casă știind că partenerul tău este nefericit în legătură cu asta înseamnă că o faci intenționat pentru a-l răni și stresa pe partener. Nu înseamnă respect sau iubire. Poartă-te ca un om matur care ești și te rog, strânge-ți lucrurile de prin casă.

Te aștepți ca partenerul tău să fie deschis la cap

Adevărul este că nimeni dintre noi nu poate citi minți. Femeile au mai capacitate mai bună de a citi limbajul trupului în general și se așteaptă ca partenerul bărbat să facă la fel. Acest lucru este greșit, ei nu pot face asta. Dacă ai ceva în sinea ta sau dacă ești supărat, te rog vorbește cu partenerul tău despre asta și nu crede niciodată că el își va da seama ce e greșit. Când chiar vorbim, este important să ne exprimăm sentimentele și să nu ni se spună că e greșit.

O altă greșeală frecventă este atunci când partenerul observă că un lucru e greșit și te întreabă, iar răspunsul tău e dacă nu știi, nu merită să vorbim despre asta sau nimic, sunt bine, asta nu e benefic. Ar trebui să fim într-o relație în care să ne simțim destul de confortabil pentru a ne exprima emoțiile față de partenerul nostru. Dacă nu faci asta într-o relație atunci îți sugerez să mergi la consiliere pentru a-ți ajuta relația să crească și să se dezvolte. Dacă nu ne putem auzi, înțelege sau avea sentimentul de deschidere, acest lucru poate fi un factor decisiv care va duce la divorț.

 

Ții o listă a comportamentelor sau acțiunilor care îți displac

Dacă ținem o listă, cum fac mulți dintre noi, acest lucru afectează relația. Înseamnă că ești deranjat de ceva și că nu ești capabil sau doritor să vorbești despre asta. Strângând în tine lucruri și explodând cu plângeri îți rănești partenerul și relația. A recita o listă de comportamente și obiceiuri este o lipsă de respect și condescendent pentru partenerul tău. Ia inițiativa și discută ca un adult. Amintește-ți, ceea ce te enervează pe tine s-ar putea să nu fie supărător pentru celălalt. Dacă și când se pare că te supără ceva, încearcă să accepți situația. Dacă nu poți, atunci vorbește cu el despre asta. Când vorbești cu el, este mereu inteligent să ai o soluție pentru a face o schimbare.

Îl șantajezi emoțional

Când spui lucruri ca dacă mai faci asta o dată plec, folosești o formă de intimidare sau o amenințare. Dacă partenerul tău face ceva care te scoate din minți, o discuție serioasă va lămuri motivul pentru care face asta sau făcea asta, atunci asigură-te că nu se va mai întâmpla. Amenințându-l îi arăți că nu ai respect pe longevitatea relației și vei pleca dacă va mai face ceva care nu îți place. Dacă fiecare problemă se transformă într-o amenințare, devine o problemă. Se creează o dramă care îl poate speria. Vrem ca partenerul să se simtă puternic, confortabil și iubit într-o relație, amenințările le elimină această asigurare și îi lasă speriați că vor face ceva greșit pentru a-și supăra partenerul care va pleca. Vrem o relație în care ambii parteneri să rămână, să lucreze împreună la orice problemă ar apărea și să găsească o soluție. Asta e iubire!

Citește și...  10 beneficii pe care ți le aduce o despărțire

Dai vina pe partener pentru sentimentele tale

Când dăm vina pe partener pentru modul în care ne simțim, ce facem de fapt? Spunem că nu avem control pe noi înșine și asta e absurd. De fapt, noi avem control complet, nu numai că noi suntem singurul lucru pe care îl putem controla cu adevărat. Ne putem controla doar pe noi înșine. Ne putem simți într-un anumit mod datorită comportamentului sau cuvintelor partenerului dar adevărul este că nu contează ce a făcut, răspunsul este în totalitate al nostru. Când luăm responsabilitatea pentru cum ne simțim putem începe să discutăm cu partenerul nostru într-o manieră pașnică fără să dăm vina pe el pentru sentimentele noastre. Le putem spune cum ne simțim și poate și motivul. Oricum, să dăm vina pe ei pentru că ne fac să ne simțim într-un anumit fel, nu e niciodată corect.

Tu sau partenerul tău sunteți geloși tot timpul

Când suntem mereu geloși sau speriați că partenerul nostru ne poate înșela, acesta este un motiv serios de discuție. Poate ai fost rănit în trecut de un fost, dar a pune povara pe umerii partenerului tău nou poate să îl copleșească. Se știe faptul că un partener poate pleca dacă nu simte că ai încredere în el chiar dacă nu ți-a dat niciun motiv să te simți așa. Dacă ai probleme din trecut, te implor să cauți ajutor a consiliere. Dacă ai de-a face cu un partener care te verifică tot timpul, reasigură-l regulat că nu faci nimic greșit. Dacă nici asta nu a mers și tot te simți presat, atunci îți sugerez să cauți ajutor profesional. Deseori acest tip de comportament poate fi înlăturat rapid cu ajutor. Încrederea este unul dintre cele mai importante aspecte ale unei relații de succes.

Scuzele sunt spuse prea des

Dacă tu sau partenerul tău continuați să vă cereți scuze după un comportament îngrozitor sau aspru, aici e un semn. O scuză este mereu bună, dar dacă scuza este continuă după acțiuni sau comportamente repetate, atunci înseamnă că nu învățăm nimic. Partenerul tău sau tu, dacă tu ești persoana care face asta, trebuie să se concentreze pe acel comportament sau acțiune care este bună în loc să încerce să o evite. Când ne concentrăm pe ce ne dorim, putem ajunge ușor la acel lucru. Poate fi nevoie de o schimbare de comportament sau de acțiuni. Găsește calea pentru a obține o schimbare în comportament pe care ți-o dorești și lucrează la asta. Am descoperit că un cuvânt tag merge perfect. Dacă o să continui să fii furios și să spui cuvinte grele partenerului tău, de fiecare dată când începi să o iei pe câmpii, el spune cuvântul tag, tu îl auzi, te oprești, te gândești 5 secunde înainte de a vorbi din nou. Cuvântul tag poate fi orice cuvânt care în mod normal nu se spune. Poate fi porcupine, punct purpuriu, orice lucru care nu se zice de obicei. Când acest cuvânt este spus, persoana care a exagerat trebuie să se oprească până este destul de liniștită pentru a vorbi iar. Acest lucru poate rezolva multe probleme și certuri. În mod sigur poate preveni lucruri de la a se întâmpla și a fi spuse, lucruri pentru care o să-ți ceri scuze mai târziu.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.