1 reader now

Ne bucurăm de ele destul d des, dar dincolo de arome ascund povești ce inspiră prin spontaneitate, fantezie și tenacitate.

Chips-uri – Săturat să i se tot trimită cartofii prăjiți înapoi de către un client mereu nemulțumit de consistența lor, chef-ul George Crum de la Moon’s Lake House lângă Saratoga Springs, New York va tăia felii atât de subțiri încât capriciosul oaspete va lăuda peste tot specialitatea care desi a fost creată în 1853 va intra în producție de masa de abia în anii 20.

Chocolate chips cookies – Amestecând aluatul pentru fursecuri, Ruth Wakefield, proprietara Toll House Inn va încerca să improvizeze cu ciocolată fărâmițată, tocmai pentru a o înlocui pe cea de menaj. Desi nu a suplinit calitățile ciocolatei de menaj, alternativa s-a dovedit a fi una fericită, lansând o rețetă reprodusă apoi la scară industrială.

Ursuleții Haribo – După mai bine de 20 de ani de experiență într-o fabrică de dulciuri, Hans Riegel alege un nou drum fiind inspirat tocmai de una dintre amintirile dragi ale copilăriei sale, urșii dansatori ce animau târgurile germane din secolul al XIX-lea.

Coca Cola – Grav rănit în timpul Războiului Civil și împins astfel la un tratament pe bază de morfină, îngrijoarea asupra efectelor secundare a drogului l-a determinat pe Colonelul John Pemberton să caute un substitut mult mai sigur, experimentele în vederea unui nou medicament oferind una dintre cele mai populare băuturi ale secolului.

Toblerone – Deși s-ar crede că forma ciocolatei ar evoca vârfurile alpine, Theodor Tobler s-a lăsat inspirat de piramidele din ultimul spectacol al acrobaților cabaretului Folies Bergeres.

Citește și...  10 motive pentru care femeile nu își doresc sex la fel de mult ca bărbații

Corn Flakes – Căutând pacienții lor un meniu conform cu normele Adventiste de Ziua a Șaptea, Dr. John Harvey Kellogg și fratele său, Will Keith Kellogg au uitat niște făină de porumb fiartă, pe care încercând s-o tansforme în fâșii lungi de aluat, o vor presa fărămițând-o. Fondând în 1906 compania Kellogg’s, Will a avut surpriza ca fratele lui să nu i se alăture, dezaprobând adaosul de zahăr ce afecta beneficiile nutritive ale fulgilor.

Dr. Pepper – Adunând 23 de arome, creația farmacistului Charles Alderton va fi cunoscută drept Waco, denumire inspirate de numele localității texane în care a fost introdusă.

Fanta – Cum embargoul impus Germaniei Naziste nu mai permitea importul siropului Coca Cola, Max Keith, președintele filialei locale a companiei s-a văzut nevoit să motiveze cumva echipa să creeze o nouă băutură din ingredientele disponibile, zer și tescovină.

Orbit – În fața raționalizării ingredientelor în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, compania Wrigley crea guma Orbit, pe care o va abandona imediat în perioada postbelică.

Kinder – În fața preocupărilor mamelor asupra unui desert sănătos, Michele Ferrero a propus o rețetă de ciocolată cu un conținut mai înalt de lapte.

Diana Serpoianu
Trăiesc din reverie, mi-e refugiu, hrană, antidot și catharsis. Văd fericirea într-o continuă căutare de basme, închinându-mă vibrației lor chiar și ca martor distant. Văd împlinirea doar fiind un timid învățăcel până-n ultima clipă.


URL scurt pentru acest articol: https://wp.me/p7nil4-TV

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.