IMG_1017

Cea mai ușoară modalitate de a iniția o conversație este să menționăm o cunoștință comună, cum ar fi vreunul din miri în cazul unei nunți, însă de cele mai multe ori ne regăsim stingheri în situații în care suntem efectiv pe cont propriu, nevoiți să dăm ce avem mai bun pentru a putea crea o dintr-o întrunire o experiență pozitivă. Cum socializarea aduce surprize dintre cele mai plăcute, am căutat 10 ponturi pentru a sparge gheața într-o conversație:

1.     Dacă remarcile legate de vreme sunt desuete, rămân totuși un reper, inspirând la o altfel de invitație prin comentarii legate de frumusețea locului. “Superb a înflorit bulevardul! Cu florile roz, parcă am fi în Japonia” sau “Așa mă bucur să văd Italia primăvara! Am mai fost aici doar într-o toamna”.

2.     Un alt impuls ce poate stârni conversații care să inspire implicare ar fi evenimentele recente, cum ar fi un concert sau un maraton. Dacă spiritul civic întotdeauna este lăudat, recomandabi ar fi să evitați politica.

3.     Nu uitați ca abordarea dvs trebuie elaborată discret, fără a fi intruziv și a fără a vă pune interlocutorul în dificultate.

4.     Întotdeauna orientați-vă spre întrebări ușoare, pe subiecte prietenoase, fie cu un caracter general, fie din arii relaționale evenimentului la care vă aflați.

5.     Încercând o conversație implicați participarea a măcar două părți, așadar cooperați, respectați-vă interlocutorul, râdeți și orice ar fi, mențineți un echilibru, neacaparând discuția și neconducând șirul întrebărilor.

6.     Nu vă temeți de pauze, o eventuală timiditate poate apărea din ambele direcții, așadar cu relaxare puteți dezvolta oricând o conversație.

7.     Pentru situațiile ce par parcă prea formale pentru socializare, ați putea iniția o conversație cerând o informație sau o recomandare, ipostază ce flatează subtil, arâtând mai multe șanse spre o comunicare cordială. Câteodată funcționează inclusiv ajutorul cerut, cum ar fi să rugați interlocutorul să vă paseze un obiect, spre exemplu.

8.     De asemenea, inclusiv din partea dvs este oricând binevenită o recomandare, cele legate de vreo specialitate de pe platou fiind întotdeauna o idee inspirată.

9.     Bineînțeles, inclusiv impresiile vor funcționa în aceeași manieră, încercând o remarcă precum” Superb a ieșit! Ce lector/artist/reprezentație/discurs v-a plăcut?”

10.  Nu în ultimul rând, nu uitați să vă orientați întotdeauna spre întrebări deschise, ce permit răspunsuri dezvoltate. Spre exemplu, în loc de “vă place muzica?” mai inspirată ar fi “ce gen de muzică vă place?”



URL scurt pentru acest articol: https://wp.me/p7nil4-Uq