1 reader now

Ce este frigiditatea? Știți câte ceva despre frigiditate? Care sunt cauzele ei?

O femeie frigidă, este femeia ce nu simte plăcere în timpul actului sexual, precum nici în timpul masturbării, în mod clar, astfel, nu poate ajunge nici la orgasm.

Frigiditatea poate fi de 2 tipuri: cea nativă/primară, care din păcate nu poate fi tratată, şi cea secundară, frigiditatea dobândită, care are, din fericire, ?metode de tratament eficiente, odată depistată cauza.

De cele mai multe ori şi cel mai probabil, de frigiditatea unei femei, sunt responsabili părinţii acesteia.
În cazul în care mediul familial este unul rigid, dacă părinţii nu-şi manifestă dragostea şi afecţiunea în mod frecvent, atunci fetiţa se va identifica la maturitate cu o femeie inhibată sexual.

O altă cauză frecventă a frigidităţii, o reprezintă diverse eventimente traumatizante din trecutul sexual al acesteia. ( avort, viol, teama unei viitoare sarcini nedorite ).

Frigiditatea mai poate apărea însă şi dintr-o lipsă de interes constantă a partenerului de cuplu, care se concentrează doar pe propria-i plăcere, neacordând importanță orgasmului feminin.

Este esenţial ca actul sexual să se desfăşoare între cei doi parteneri, cu dăruire totală de ambele părţi.
Mă refer aici la descătuşare emoţională, la emoţii transmise la fel de firesc precum sunt şi simţite: să nu ne fie jenă de-un oftat din suflet de-l simţim, să nu ne înghiţim vreun gâfâit dacă ne e pe-aproape şi…toot aşa mai departe.

Citește și...  Iubirea și miturile ei

Cum scăpăm de frigiditate?
Păi iată cum:

1. Prin abandon complet în timpul actului sexual.
2. Prin a admite că o femeie este liberă să aibă mai mulţi parteneri sexuali, şi nu că are vreo obligaţie morală de a se opri la primul, ce-i poate fi întâmplător incompatibil sexual, astfel cronicizandu-i frigiditatea.
3. Prin a ne bucura de tot ceea ce..face el!:)) fără stinghereli de moment, ce nu-şi au rost între partenerii de cuplu.
4. Prin a învaţa că-i esențial să ne cunoştem sexualitatea, de asemenea că este esențial să ne identificăm zonele erogene.
5. Prin dezvoltare în doi de jocuri sexuale noi, incitante, excitante, relaxante!

Cu multă răbdare, bunăvoinţă, cu participare activă şi afectuoasă a partenerului, femeia frigidă se poate transforma treptat, într-o femeie erotică şi senzuală ceea ce de altfel le va fi benefic amândurora pentru dezvoltarea și/sau menținerea unei relații armonioase în cuplu pe termen lung.

Adina Banea
Pesti cu Gemeni
Sangvinicul mă îmbracă într-un superficial selfiest, colericul îmi reproşează ambiţia ascunsă de un timp pe după colţ, melancolicul mă gândeşte şi mă protejează impunându-mi reguli ale societăţii pe care ador să le încalc în particular, iar flegmaticul m-ajută să-mi ţin doar oameni mişto prin jur. Sunt Adina Banea si-mi place numele meu.


URL scurt pentru acest articol: http://wp.me/p7nil4-17S

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.